Aerohive netwerken, verdien met uw wifi!

Joris Adriaanse

Business Development Manager

Aerohive netwerken zijn bijzonder flexibel, schaalbaar en vooral intelligent! Door gebruik te maken van de Application Programming Interface (API) kunnen veel gegevens over uw gebruikers opgevraagd worden. U kunt de informatie verrijken door bijvoorbeeld wifi aan te bieden aan klanten, maar ook als er geen verbinding is wordt er bijgehouden welke mensen er in uw winkel zijn. Bijna iedereen heeft namelijk een mobiel apparaat bij zich, en deze zend unieke gegevens uit die te detecteren zijn. Met andere woorden, een terugkerende bezoeker zend dezelfde unieke gegevens uit en is een terugkerende klant. Ook kunt u uw eigen applicaties laten praten met de beacon technologie in de access point. Een beacon is een bluetooth zendertje in de access point waar u acties aan kunt hangen.
Aerohive

Locatie API

De locatie API is de API die iedereen kan gebruiken om veel te leren van zijn bezoekers. Ieder mobiel apparaat is continu zichzelf aan het presenteren naar de buitenwereld, in de vorm van unieke gegevens voor dat toestel. Deze gegevens worden normaal gebruikt om bij bekende netwerken zichzelf kenbaar te maken zodat er een WiFi verbinding kan worden opgebouwd. Deze gegevens worden ook opgepikt door de producten van Aerohive, maar in dit geval zijn ze niet om verbinding te maken. Deze gegevens worden opgeslagen, samen met de datum en tijd, en locatie in de winkel. De locatie wordt bepaald als een apparaat tussen drie Access Points staat, door middel van het peilen van de kracht van verzenden.

Voorbeelden

Als u datum en tijd, unieke apparaatgegevens, en de locatie weet kunt u deze informatie naar uw hand zetten om bijvoorbeeld het volgende te bereiken:
  • In een grote kledingwinkel, als u weet hoe de mensen door uw winkelpaden lopen, weet u waar de aanbiedingen moeten komen te staan.
  • Wij kunnen de gemiddelde winkeltijd van een bezoeker berekenen.
  • Supermarkten zetten kassamedewerkers zo efficiënt mogelijk in, als u via aerohive een stroom bezoekers binnen “ziet” komen, weet u door de gemiddelde winkeltijd wanneer de kassa’s een hoge bezetting moeten hebben en wanneer de cassiëres andere werkzaamheden kunnen uitvoeren.
  • Bij scholen of bedrijven kunnen we de aanwezigheid van devices gebruiken om te zien of iemand aanwezig is.
  • Als u een eigen app heeft, kunnen we uw aanbiedingen, bijvoorbeeld dagverse produkten, via een pushbericht onder de aandacht brengen.
  • We kunnen meten hoelang mensen voor uw etalage staan, voordat ze binnen komen.
  • U kunt een seintje krijgen als een klant voor de tweede keer deze week bij u binnen is.
 
Vanaf dit punt zijn de mogelijkheden eindeloos! Fondo komt graag bij u langs. Daag mij uit om mee te denken en ik verwed een gratis Aerohive Access Point als ik niet iets kan bedenken hoe u kunt besparen, of verdienen, aan uw wifi!