AirWatch 9.0 & Workspace ONE updates brengen de digitale werkomgeving tot leven

Joris Adriaanse

Business Development Manager

Van het innovatieve augmented reality (AR) tot het betreden van een nieuwe categorie unified endpoint management, VMware komt met groot nieuws over End-User Computing tijdens Connect Atlanta 2016.

Connect Atlanta is altijd dé beurs geweest waar innovaties in business mobility worden gepresenteerd, in 2016 is dit niet anders. Sterker nog: het was misschien wel de meest memorabele editie tot nu toe.

Van alle onthullingen en aankondigingen is er één die er bovenuit steekt: VMware AirWatch Unified Endpoint Management. Wij zullen hier wat verder op ingaan en toelichten wat dit voor de gebruiker zal gaan betekenen.

AirWatch Unified Endpoint Management

Tijdens VMworld in Amerika werd het fenomeen al genoemd: unified endpoint management (UEM). De UEM-technologie is een nieuwe, transformatieve architectuur die app, desktop en mobile management samenbrengt met de integratie van een volgende generatie veiligheid en identiteitsbeheer.

AirWatch 9.0

Wij kunnen bij deze aankondigen dat er een nieuw tijdperk is aangebroken met de komst van AirWatch 9.0. Simpel gezegd is AirWatch UEM de volgende fase in de evolutie van onze industrie. We zijn al een tijd op weg en hebben de industrie zien evolueren van standaard Mobile Device Management (MDM) tot Enterprise Mobility Managment (EMM). Nu hebben wij met AirWatch Unified Endpoint Management (UEM) de mogelijkheid om een alomvattende aanpak te leveren. Deze stelt gebruikers centraal en zorgt ervoor dat alle eindpunten binnen een organisatie (mobiel, desktop en IoT) in een moderne cloud beheerd kunnen worden met één platform.

 • Traditionele desktops en laptops
 • Mobiele apparaten in alle vormen, operating systems (OS) en leveranciers
 • Ruwe en essentiële uitvoermogelijkheden van business endpoints
 • Next-gen verbonden wearables en ‘dingen’

AirWatch UEM is zowel beschikbaar als een op zichzelf staand product en als onderdeel van Workspace ONE.

Enkele krachtige mogelijkheden van AirWatch UEM

Desktop & Laptop Management

Onderdelen van de nieuwe technologie werden al getoond bij VMworld en Microsoft Ignite 2016. Wij zijn verheugd om het next-gen Windows management te implementeren in AirWatch UEM. Een korte samenvatting van de krachtige features en een weergave van nieuwe Windows Management mogelijkheden:

 • Configuratie Management: Operating System (OS) configuratie kan nu georganiseerd worden of het apparaat nu op het domein is, het netwerk of in de cloud.
 • Software Verspreiding: Verpak en lever elk soort app (modern of Win32) aan eindgebruikers, of zij zich nu wel of niet op het netwerk bevinden. Versterk apps met een self-service applicatiecatalogus met een single sign-on (SSO) authenticatie.
 • Tech preview van App Stack Packaging: Verminder inpak complexiteiten en bied een betrouwbaardere en minder omslachtige manier om Win32 applicaties aan fysieke apparaten te leveren.
 • OS Patch Management: Flexibel management van OS updates en patches vanaf de cloud zorgen ervoor dat traditionele WSUS infrastructuren niet meer nodig zijn. Dit helpt organisaties om Windows-as-a-Service over te nemen.
 • Gezondheid en veiligheid van de klant: Om voort te borduren op het Windows Information Protection beleid, wat beschikbaar is in Windows 10, kunnen systeembeheerders nu de veiligheid verbeteren, betrouwbare applicaties toestaan, grenzen opzetten en het beleid omtrent het delen van data vormgeven.

Windows 10 Migration Assessment Tool: De nieuwe SysTrack Desktop Assessment Service biedt een uitgebreide analyse van de omgeving van uw end-user computing (EUC). Uit de beoordeling komen aanbevelingen die zorgen voor het optimale opzetten en managen van Windows 10 bij fysieke en virtuele eindpunten.

Airwatch 9
Iot

Beheer IoT, Augmented Reality & gemixte virtuele ervaringen

Denk aan de IT trends van de afgelopen vijf jaar die steeds relevanter zijn geworden voor consumenten en aan de impact van Bring Your Own Device (BYOD) op de onderneming. Vermenigvuldig dat nu tien keer en u begrijpt de gevolgen van Internet of Things (IoT) en wearable op Mobile Device Management. Gezien het steeds groter wordende aantal wearables, IoT-verbonden apparaten, smartphones en tablets zal dit straks in een alomvattend management raamwerk gegoten worden waarbij data, cloud en mobiele interactie betrokken worden.

Slimme brillen zijn een van de meest innovatieve ontwikkelingen in de groeiende technologische markt. De huidige vernieuwers en early adopters gebruiken slimme brillen om workflows opnieuw vorm te geven, om klantinteractie te verbeteren en om nieuwe innovaties te bouwen die volledige industrieën kunnen vernieuwen. Met het in het achterhoofd houden van deze krachtige cases is het niet gek om te bedenken dat het implementeren van slimme brillen en augmented reality niet ver weg is voor veel ondernemingen.

De kernpunten rondom device management zijn:

 • Samenwerking met de grootste fabrikanten van slimme brillen en AR app-ontwikkelaars zoals Atheer, APX, Intel, ODG en VUZIX Corp om Android en Windows 10 wearable management op grote schaal te kunnen leveren
 • Uitbreiding op hetzelfde Unified Endpoint Management wat u nu gebruikt zodat wearable management toegevoegd kan worden. Hiermee kunt u slimme brillen beheren naast de huidige telefoons, tablets en laptops die al beheerd werden. Deze updates zorgen voor het vereenvoudigen van IT zodat netwerken en applicaties gemakkelijk kunnen worden gekoppeld met apparaten.
 • De aankondiging van support voor Windows 10 IoT en Surface Hub apparaten