Blog

Waar we in onze vakantiereis niet altijd bij stilstaan, is dat toeristen een geliefd doelwit zijn voor internetcriminelen. Ga veilig online met deze 5 tips

De (mei)vakantie staat alweer bijna voor de deur en waarschijnlijk neem jij ook je smartphone of tablet mee op reis. Free WiFi wordt, ook in het buitenland, bijna overal aangeboden. Even verbinden en snel een fotootje posten op Instagram voor de thuisblijvers. Waar we in onze vakantieroes niet altijd bij stilstaan, is dat toeristen die niet veilig online gaan een geliefd doelwit zijn voor internetcriminelen.

Eddie Pisters

Max van der Horst

Man-in-the-Middle & Mobile Security

Hoe meer erover wordt nagedacht, hoe meer iemand tot de conclusie kan komen dat onze productiviteit, toegankelijkheid en bereikbaarheid afhangt van mobiele apparaten en applicaties. Het proces van het verbinden met een mobiel of lokaal netwerk is vrijwel onzichtbaar, idem voor alle andere diensten die wij gebruiken. Een voorbeeld is VMware AirWatch, waarbij de gebruiker vrijwel niets meekrijgt van het uitrollen en het configuratieproces. Prachtig, al die technologie. Toch zitten er een aantal haken en ogen aan waar niet altijd rekening mee wordt gehouden. Als consumenten zijn wij gewend dat onze technologie ‘gewoon werkt’, zonder erbij stil te staan wat er zou kunnen gebeuren als iemand deze verbinding zou onderscheppen…

Verkeerde device keuze (2/2)

Vorige maand vertelden we over de aanschaf van verkeerde devices en de gevolgen. We lichtten toe welke partijen uit de organisatie betrokken moeten worden voor de devicekeuze en benadrukten vooral dat de implementatiepartner van de beheersoftware betrokken moet zijn. Deze maand leggen wij als implementatiepartij graag verder uit hoe de technische beperkingen er dan uit zien en hoe deze veroorzaakt worden.

Timo Winkelman

Business Mobility Support Engineer

Timo Winkelman

Business Mobility Support Engineer

Verkeerde device keuze (1/2)

Veertienhonderd smartphones aanschaffen en er dan achter komen dat je ze niet kunt beheren. Wat kun je hiervan leren? Waar moet je rekening mee houden als je devices gaat aanschaffen? Is goedkoop inderdaad duurkoop of valt dat eigenlijk wel mee? Wie moet je betrekken en wanneer? En wie moet je vooral niet betrekken? Je leest het in deel 1 van onze blogreeks 'Verkeerde device keuze'.

Rugged devices beheren met AirWatch

Iedereen kent het wel, je handtekening zetten op de scanner van de medewerker/bezorger. Als we het over Enterprise Mobility Management hebben dan bedoelen we vaak de smartphones, tablets, phablets, en notebooks. Vooral devices waar de eindgebruiker centraal staat en waarbij we AirWatch gebruiken om het diezelfde eindgebruiker zo simpel mogelijk te maken tijdens het gebruik van het device.

Jan Bushoff

Business Mobility Consultant

Joris Adriaanse

Business Mobility Consultant

Mobility in de zorg

Voor iedereen was de overstap van pen en papier naar een digitaal systeem een logische stap. Het rondlopen met een notitieblok of multomap vol handgeschreven aantekeningen geeft teveel vertraging in een systeem en geeft kans op menselijke fouten. Door de komst van de COW (Computer on Wheels) werd dat al beter.

Wij van Microsoft adviseren geen Microsoft

Ooit kreeg ik de strikvraag: Wat moet er in de maag van een kalkoen zitten? Je hebt namelijk meerdere antwoorden die kloppen; Een boer zal zeggen: “Steentjes en wormen, wat graan korrels misschien”, maar een kok zal al snel iets roepen als: “Kastanje puree met Blueberry Jam”. Zo is dat ook met de back-up van een SQL database.

Gregor van den Berg

Joris Adriaanse

Business Mobility Consultant

Fondo @ Mobile World Congress – Waarom?

Er is al veel geschreven over Mobile World Congress. De meeste nieuwsberichten gingen over het uitkomen van de Nokia 3310, en de andere mooie telefoons. Maar waarom is Fondo bij het Mobile World Congress? Joris legt uit waarom dit een waardevolle paar dagen zijn.

Aerohive netwerken, verdien met uw wifi!

Wil u weten hoe klanten door uw winkel lopen zodat u de aanbiedingen strategisch kan wegzetten? Wilt u uw aanbiedingen aanprijzen? Uw wifi kan er voor u in voorzien. Hoe? Joris legt het uit in zijn nieuwste blog.

Joris Adriaanse

Business Mobility Consultant

Senior Technisch Consultant

Exchange 2016 de laatste “On-Premises” versie?

En moeten we dan ook verplicht de cloud in? Senior Technisch Consultant, Ron Huntman krijgt deze vraag regelmatig. Er zijn voldoende artikelen geschreven over dit onderwerp, maar als je informatie wilt achterhalen bij Microsoft, krijg je geen duidelijk antwoord. Daarom verwoordde Ron zijn eigen mening in een blog.

Is Whatsapp datalek?

WhatsApp: iedereen heeft het en het is makkelijk en snel in gebruik. Maar hoe zit het met de privacy, als mensen gevoelige foto's delen, bijvoorbeeld in de zorg als artsen elkaar om advies vragen? Joris vertelt je er alles over in zijn nieuwste blog.

Joris Adriaanse

Business Mobility Consultant

Joris Adriaanse

Business Mobility Consultant

Nieuwe technieken voor de oudste behoefte

Martin Brinkhoff, contract- en servicemanager bij Vitens: 'Onze leidingen zijn digitaal in kaart gebracht, bij een afwijking krijgen we direct een melding. Dankzij dit soort ICT technieken is ons reactievermogen van reactief naar proactief gegaan.’

AirWatch 9.0 & Workspace ONE updates

Van het innovatieve augmented reality (AR) tot het betreden van een nieuwe categorie unified endpoint management, VMware komt met groot nieuws over End-User Computing tijdens Connect Atlanta 2016.

Joris Adriaanse

Business Mobility Consultant

Paul Heier

Business Mobility Consultant

Gemak dient de mens

Met de komst van het Apple Device Enrollment Program (DEP) en Volume Purchase Program (VPP) is er weer een stukje gemak toegevoegd voor de eindgebruiker maar zeker ook voor de beheerders. Gemak dient de mens, zullen we maar zeggen. Benieuwd hoe dit wordt toegepast?

VMware Identity Management & Sushi

Je kent het wel: 20 verschillende wachtwoorden waarvan er 7 ook nog eens iedere 90 dagen verlopen. Pincodes voor creditcards, bankpassen en sinds kort ook kluisjes op het station, het werk en de sportschool. Identity Management vult de traditionele Single Sign On aan door compatible te zijn met meerdere services. Wat dit te maken heeft met sushi? Lees verder.

Jan Bushoff

Business Mobility Consultant

Joris Adriaanse

Business Mobility Consultant

Gegevens op straat door Pokémon Go

"Sinds ik Pokémon heb doet m’n telefoon raar". Is het mogelijk dat privé en zakelijke gegevens op straat liggen door Pokémon Go? Joris Adriaanse, Business Mobility Consultant bij Fondo, zocht het uit en vond het antwoord op deze vraag.

Apple en Airwatch, een goede combinatie!

Het Apple WWDC (WorldWide Developer Conference) heeft weer plaatsgevonden en zoals gebruikelijk opent Apple dit event met een Keynote vol aankondigingen die we komende maanden mogen verwachten. Wij hebben de tot zo ver bekendgemaakte punten die gerelateerd zijn aan mobile device management eruit gehaald en op een rijtje gezet voor u.

Timo Winkelman

Business Mobility Support Engineer

Jorrit Wensink

Technisch Specialist

Fondo en Roparun

De Roparun is een nonstop sponsor-estafetteloop Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Ruim 8.000 lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers zamelen met deze sportieve prestatie geld in voor mensen met kanker.  Stichting Roparun ondersteunt goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Focus op de zorg

Arjen van Weeghel, Commercieel Manager bij Fondo: "We onderscheiden ons van onze collega's, door onze jarenlange ervaring met de specifieke eisen en verwachtingen binnen de zorgbranche. Een branche waar bescherming van (persoons)gegevens, uiterste zorgvuldigheid en conformiteit cruciale rollen spelen."

Arjen van Weeghel

Commercieel Manager

Ton Hermes

VMware

Werkplek van de toekomst

Wie zich de afgelopen jaren bezig heeft gehouden met IT voor eindgebruikers, heeft zijn wereld flink zien veranderen. Hoe ziet de werkplek van de toekomst eruit?

Verslag Airwatch Connect Utrecht

Op 6 april organiseerde Airwatch in Utrecht een lokale editie van Airwatch Connect. Dit was een goede gelegenheid om op de hoogte te worden gebracht van nieuwe ontwikkelingen binnen het Airwatch platform.

Joris Adriaanse

Business Mobility Consultant

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Hoofdkantoor

Wipmolenlaan 3

3447 GJ  Woerden

088 12 63 500

fondo@fondo.nl

Fondo services Open-link

Lorentzstraat 4

6716 AD Ede

088 12 63 555

services@fondoservices.nl

Fondo support Open-link

Wipmolenlaan 3

3447 GJ  Woerden

088 12 63 501

support@fondo.nl