Enterprise Mobile Management: Eigentijds en gericht toekomst

Een kantoorruimte gevuld met bureaus waarop vaste pc’s staan? Dat is echt niet meer van deze tijd! Traditionele bedrijfspc’s worden steeds vaker vervangen voor mobiele apparaten. Het komt regelmatig voor dat een werknemer één apparaat heeft voor zowel zakelijk gebruik als privé gebruik. Maar hoe kun je als organisatie controle houden over de toegang en veiligheid van (gevoelige) zakelijke informatie?

Enterprise Mobile Management (EMM) biedt de oplossing! EMM staat voor het management en beheer van het gebruik van mobiele apparaten voor zakelijke doeleinden. De modernste ontwikkeling binnen EMM is Airwatch. Hiermee kunnen zowel mobile devices als Windows pc’s, MAC books of Chromebooks worden beheerd.

Bij Fondo gaan we met de tijd mee. We kijken zelfs ver vooruit! Met Enterprise Mobile Management kunnen bedrijven de veiligheid van hun informatie waarborgen, in een tijd waarin het gebruik van mobiele toestellen toeneemt.

Mobile Devices

Een bedrijfs-appstore en de nieuwe generatie WiFi

Ook de groeiende populariteit en mogelijkheden rondom zakelijke apps vragen om een gedegen beheersysteem. In de toekomst zullen steeds meer applicaties centraal worden aangeboden vanuit een zakelijke appstore. Alle bestaande virtuele applicaties zoals APP-V of Thinapp kunnen hierin worden opgenomen. De mensen van Fondo leggen u graag meer uit over de mogelijkheden van een bedrijfs-appstore.

Om al deze geweldige oplossingen te kunnen gebruiken is er een stabiele en snelle netwerkverbinding nodig. Fondo biedt u de Aerohive. Door middel van slimme Access Points (AP’s) is het mogelijk om alle beheerfuncties te verdelen en gegevens te versturen. Dit alles doet Aerohive zonder controllers, maar mét behoud van een gecentraliseerd beheersysteem voor controle en configuratie. Naast uitzonderlijke prestaties en snelheid biedt de Aerohive ook gemak. De “self healing” technologie zorgt ervoor dat problemen zo veel mogelijk automatisch worden opgelost en de samenwerking met Airwatch maakt Aerohive onmisbaar voor elk bedrijf.

Airwatch zorgt ervoor dat medewerkers op een eenvoudige en veilige manier gebruik kunnen maken van hun mobiele apparaat. Overal eenvoudig intranet en bedrijfsinformatie bekijken of zelfs presentaties en documenten bewerken. Voor de opkomst van EMM was dit slechts een toekomstbeeld, maar tegenwoordig is dit het gemak van alledag. Met Airwatch ervaart de gebruiker optimaal gemak en flexibiliteit, terwijl de organisatie het beheer en de controle over (gevoelige) informatie blijft behouden.