Expertise en mankracht tijdens een grote samenvoeging

Mijn naam is Ricardo Arkes en ik werk nu vijf jaar bij Espria. Ik ben verantwoordelijk voor de hele technische infrastructuur, telefonie en domotica. Domotica zijn alle manieren waarop wij patiënten op afstand in de gaten kunnen houden en de verpleging opgeroepen wordt. Dit gaat via sensoren, detectoren, oproepsystemen en nog veel meer.

De organisaties Evean, Icare, PartiCura, Zorggroep Meander, De Trans en GGZ Drenthe maken deel uit van Espria. Eerst hadden al deze bedrijven nog een eigen ICT-afdeling, maar inmiddels zijn ze samengevoegd tot één ICT-afdeling. Espria gaat volledig over de ICT, inkoop, personeels- en salarisadministratie en financiën.

Zeven jaar bezig en nu alweer vernieuwen

Het traject van planning op papier tot de daadwerkelijke uitrol heeft ruim zeven jaar geduurd. Alle mensen moesten over naar één domein en dat is waar Fondo ons enorm bij heeft geholpen. Onze technische infrastructuur is vijf jaar geleden voor het laatst vernieuwd. Tijdens de samenvoeging van de domeinen is de volledige infrastructuur vervangen. Binnen de ICT-wereld is dat heel lang. Je hebt een pc ook niet langer dan 4 jaar, dan is het spul allemaal al verouderd. Dus nu zitten we in een fase waarin we weer moeten vernieuwen. We hebben de afdeling automatisering en deze is onderverdeeld in drie afdelingen. Mijn afdeling, te weten systeem- en netwerk-telefonie beheer, de servicedesk en de afdeling applicatie beheer.

Fondo is inmiddels een preferred supplier. Ze leveren goede en vakbekwame mensen. Uniek is dat ze een persoonlijke aanpak hebben en snel schakelen. Dat is heel plezierig samenwerken. Goede ICT’ers zijn lastig te vinden, maar Fondo heeft ze. Arjen van Weeghel denkt goed mee en belt me direct als er iemand is die ons kan helpen.

De mensen van Fondo functioneren zelfstandig en pikken instructies snel op. We hoeven er niet heel veel tijd in te stoppen en dat ontzorgt enorm. Met Fondo weet je gewoon dat het goed komt!

Espria2

Ricardo Arkes – Teammanager SSC ICT Espria:

“Fondo is inmiddels een preferred supplier. Ze leveren goede en vakbekwame mensen. Uniek is dat ze een persoonlijke aanpak hebben en snel schakelen. Dat is heel plezierig samenwerken.”