Fondo en Roparun

Jorrit Wensink

Technisch Specialist

De Roparun is een nonstop sponsor-estafetteloop van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Ruim 8.000 lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers zamelen met deze sportieve prestatie geld in voor mensen met kanker.  Stichting Roparun ondersteunt goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Een jaar geleden hadden we alleen nog plannen. We wilden de Roparun doen. Met een team lopers, fietsers, chauffeurs, masseurs en verzorgers de uitdaging aangaan om mee te doen aan een estafetteloop van Hamburg naar Rotterdam. We zouden lopen voor de zorg voor mensen met kanker. Dat hebben we geweten. Het was onder andere collecteren, sponsoren werven, spinningmarathon, wijn verkopen en dan ook nog de logistieke operatie organiseren om met Pinksteren de 564 kilometer te overbruggen. Onze eerste sponsor was Fondo. Een goede stimulans om onze missie mee te starten. Ook toonde Fondo daarna hun maatschappelijke betrokkenheid door te participeren in onze acties.

Geweldige ervaring

Toen kwam Pinksteren en daarmee de Roparun. Een geweldige ervaring voor alle 24 veelal onervaren “Roparunners”. Hoe dit in zijn werk ging? Het begon met de start met Sylvie Meis, vervolgens was het rijden, wachten, weinig slaap, kou, de donkere nachten,  bivak opslaan en weer afbreken, fietsen en lopen in de regen maar ook in de brandende zon, weer pasta eten en onderweg in Duitsland en Nederland klappende mensen langs de kant van de weg. Steeds weer te horen krijgen dat je iets bijzonders gedaan hebt, muziek, leuke doorkomsten, huldiging en knuffels van familie en bekenden in Zutphen, veel lol onderweg maar ook afzien en uiteindelijk een geweldige finish op de Coolsingel in Rotterdam met Lee Towers én Nelli Cooman.

Foto 2 Fondo
Foto 1 Fondo

Opbrengst

Als beginnend team hebben wij aan de Stichting Roparun een donatie kunnen doen van €11.000. Een geweldig resultaat. Alle 333 teams brachten gezamenlijk een totale opbrengst van €5.415.691. De totaal score over 25 edities is meer dan 73 miljoen voor mensen met kanker, voor palliatieve zorg. Wij zijn er trots op dat wij dit met hulp van onder andere Fondo hebben bereikt. Zonder steun van onze sponsoren hadden we dit niet bereikt. Het was hartverwarmend om de Roparun te doen met hun support.

In 2017 staat Team Doetinchem weer aan de start van de Roparun. Wij gaan de uitdaging aan om in 2017 een nog beter resultaat te halen!

Meer informatie over de Roparun? Bekijk de teampagina van Team Doetinchem.

Jorrit Wensink,
Technisch Specialist