Goede doelen
Een betere wereld

Fondo staat midden in de samenleving. We weten wat er speelt in de omgeving waarin we wonen, werken en leven, maar verliezen het grote geheel nooit uit het oog. Daarom werken wij graag mee aan een betere wereld. Dit doen we door goede doelen en projecten te steunen die wel wat extra (financiële) aandacht verdienen.

Dat doen we met het Fondo Fund, een kleinschalig fonds, waarin we een percentage van onze jaarwinst beschikbaar stellen. Zo proberen wij een solide maatschappelijke basis te leggen waarop mensen die het minder goed hebben, kunnen bouwen aan een betere toekomst.

WKZ

Vrienden WKZ

Wij steunen het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Zoals het charity-event omtrent het Jeugdsportfonds en het realiseren sportvoorzieningen in het WKZ. Fondo heeft flink wat klanten in de zorg, dus wij hebben een speciale affiniteit met deze sector. Ieder kind moet kunnen sporten. Helaas is dat niet altijd het geval, hoe logisch het ook klinkt. Als vriend van het WKZ zet Fondo zich in voor deze en vele andere initiatieven vanuit het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Make A Wish

Make A Wish

We ondersteunen Make-a-wish met een jaarlijkse bijdrage want ieder kind wil kind zijn. Ook kinderen met een levensbedreigende ziekte. Make-A-Wish Nederland, voorheen Doe Een Wens, bestaat al sinds 1989 en vervult ieder jaar ruim 500 liefste wensen van kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.

Kinderen voor wie het leven voor een groot deel bestaat uit angst, zorgen en ziekenhuisbehandelingen. Make-A-Wish Nederland haalt deze kinderen uit de zorgen en laat ze door het vervullen van hun liefste wens weer kind zijn in plaats van patiënt. Dit geeft deze kinderen maar ook het hele gezin kracht en energie voor de toekomst.

Ropa

Roparun

We zijn sponsor van de Roparun, dit jaar van Team Doetinchem.

 

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 560 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Ruim 8.000 lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers zamelen met deze sportieve prestatie geld in voor mensen met kanker.

De opbrengst van de Roparun komt volledig ten goede aan de palliatieve zorg voor mensen met kanker. Het motto van stichting Roparun is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.”

 

De Stichting Roparun besteedt de gelden onder andere aan:

  • de inrichting van inloophuizen voor mensen met kanker
  • voorzieningen in hospices
  • verblijf in vakantiebungalows voor gezinnen met een kankerpatiënt
  • voorzieningen voor kinderen die verblijven op de afdeling kinderoncologie
  • hoofdhuidkoelers voor gebruik in ziekenhuizen
  • verwenmiddagen en workshops voor mannen en vrouwen met kanker