Fondo
Zoeken Contact

Hoe onderhoudt u uw digital cyber hygiëne?

Hackers gaan creatief te werk om veiligheidslekken op te sporen en toegang te krijgen tot uw data en cruciale systemen. Met steeds meer beschikbare apparaten en online diensten hebben cybercriminelen ook meer toegangspunten, dus ook invloed om een enorme impact te creëren op het primaire proces van uw organisaties. Ook hogescholen en universiteiten vallen regelmatig ten prooi aan ‘sluwe hackerstreken’.

Door de sterke toename van leren op afstand en virtuele klaslokalen is de onderwijssector in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een geliefd doelwit voor hackers. De goudmijn aan persoonlijke informatie en onderzoeksdata wordt er immers niet altijd op hetzelfde niveau beschermd. Zo steeg het aantal cyberaanvallen in Europese hogescholen en universiteiten - volgens een onderzoek van securityleverancier Check Point – in 2021 met maar liefst 24%. Een opmerkelijke stijging ten opzichte van andere sectoren waar er een gemiddelde stijging van 9% wordt waargenomen.

Een besmetting met ransomware* heeft rampzalige gevolgen voor uw onderwijsinstellingen. Medewerkers kunnen niet meer bij hun bestanden en cruciale back-ups worden ontoegankelijk gemaakt. Het primaire proces van kennisdelen wordt verstoord en komt tot stilstand. Gelukkig hoeft het zo ver niet te komen en kunt u zelf heel wat stappen ondernemen om u te beschermen. Ga vandaag nog aan de slag en kies voor een onberispelijke cyberhygiëne.

Creëer een optimaal digitaal immuunsysteem

Door uw digitaal immuunsysteem te versterken met slimme technologieën, zoals Artificial Intelligence en Heuristic Analysis, voorkomt u veiligheidslekken. Dit type next generation beveiligingssoftware biedt bovendien een antwoord op cybercriminelen die hun tactieken voortdurend aanpassen. Carbon Black Cloud Endpoint en Workspace ONE van VMware vertegenwoordigen de volgende generatie securitysoftware en bieden een antwoord op de huidige cyberbedreigingen. Beiden zetten data in om bedreigingen efficiënter te identificeren en zorgen zo voor bescherming binnen de virtuele collegezaal en het moderne datacenter. Zo draait u de rollen om en geeft u cybercriminelen het nakijken.

 

Kruip in de huid van de hacker

Wacht niet tot het kritieke moment, maar zorg er proactief voor dat u voldoende beveiligd bent tegen een ransomware-aanval of een van de vele andere type dreigingen. Krijg inzage in de resultaten van ethische hackers en ontdek de mazen in uw securitynet voordat echte, malafide hackers u voor zijn en financiële of reputationele schade berokkenen.

Download de whitepaper - ‘Wees hackers te slim af’- en maximaliseer uw cyberveiligheid!

Whitepaper: Wees hackers te slim af!

 

* Waarbij cybercriminelen IT-systemen vergrendelen en betaling eisen om ze te ontgrendelen