Fondo
Zoeken Contact

Apple Business Manager

In de laatste Apple Bedrijven update blog is Apple Business Manager besproken als de nieuwe manier om DEP (Device Enrollment Program) & VPP (Volume Purchase Program) binnen bedrijven te beheren. Apple Business Manager biedt een compleet vernieuwd portaal waarin gemakkelijk VPP & DEP beheert kunnen worden.

Nu nog voordat Apple Business Manager officieel uit is, mocht FONDO samen met een partner in NL als eerste de nieuwe dienst in beta uitproberen. Wat direct opvalt is dat het veel overeenkomsten heeft met Apple School Manager. Een overzichtelijke interface met daarin DEP, VPP en alle rollen en locaties die in ASM ook beschikbaar zijn na de migratie van Apps & Books.

Het migratie proces van DEP & VPP naar Apple Business Manager verliep soepel. Het proces is gelijk aan dat van Apps & Books bij Apple School Manager. Net als bij ASM is er geen weg meer terug en zijn de ‘oudere’ VPP & DEP portals niet meer beschikbaar.

In de Enterprise update van het WWDC 2018 is duidelijk geworden dat Apple Business Manager voor iedereen beschikbaar zal worden vanaf 20 juni.