Fondo
Zoeken Contact
profielfoto, man, lach, blauw pak, stenen muur

Marc van de Logt

Technisch Specialist

Belangrijk nieuws: gebruikt u SD/USB als boot-device in ESXi-hosts?

Onlangs is Update 3 van vSphere 7.0 uitgekomen. Met deze release wordt er een waarschuwing gegenereerd bij gebruik van SD-kaarten of USB-sticks als boot-device. Dit zorgt ervoor dat de ESXi-host in een ‘degraded mode’ terechtkomt.

 

Foutgevoelig

Vanwaar de waarschuwing? In het verleden was het erg handig om SD-kaarten of USB-sticks te gebruiken als boot-device voor je ESXi-host. Dit scheelde ruimte in het chassis van de server. Echter, in eerdere versies van vSphere 7.0 is gebleken dat SD- of USB-devices erg foutgevoelig zijn. Dit was met name het geval bij veel schrijfacties. Doordat de ESXi-hypervisor vanaf versie 7.0 meer schrijfacties uitvoert op het boot-device, gaan SD- en USB-devices als medium minder lang mee. Dit komt door het lage uithoudingsvermogen van dit type opslag. Daarom raden wij aan om hier in de toekomst vanaf te stappen.

Wat zijn goede alternatieven?

Wij adviseren hoge endurance SSD- of NVMe-flash disks met minimaal 32GB opslag. Aanvullend is ons advies om geen hardware meer aan te schaffen die SD- of USB-devices bevat als boot-disk voor de ESXi-hosts.

Deze alternatieven voegen waarde toe aan je modern datacenter, met name de ESXi-hosts. Ze zijn beter bestand tegen uitval, omdat de boot-disk minder foutgevoelig is. Deze is minder snel aan vervanging toe, wat weer tijd scheelt in beheer.

Modern datacenter

Tot slot, het is belangrijk te bedenken hoe je een datacenter opzet dat niet alleen je processen en het beheer vereenvoudigt, maar ook de groei van de organisatie ondersteunt. De IT-infrastructuur wordt elke dag op de proef gesteld: 24/7 beschikbaarheid, snel schakelen bij nieuwe projecten en downtime te allen tijde vermijden. En de concurrentie is pittig.
Met een modern datacenter in de basis ben je de concurrentie steeds een stap voor. In deze whitepaper lees je hoe de softwarelaag VMware Cloud Foundation de drie grootste businessuitdagingen van nu tackelt.

Whitepaper: Transformeer naar een modern datacenter

 

Meer weten?

Marc van de Logt vertelt u hier graag alles over. Neem contact op!