Fondo
Zoeken Contact
profielfoto, vrouw, lach, bruine ogen, bruin haar

Kelly Jagroe

Projectmanager

VMware CTAB 2020 - The online edition

Waar we in voorgaande jaren bezig waren met het regelen van vliegtickets, hotels en andere voorbereidingen op VMware CTAB, gevolgd door VMworld, was dit jaar alles anders. Beide events gingen door, maar als gevolg van de wereldwijde pandemie volledig online. Levensvragen als “Heb je je tandenborstel wel ingepakt?” en “Waar heb ik mijn vliegticket nou gelaten?” veranderden in “Welke Zoom-achtergrond zal ik vandaag eens instellen?” en “Hoe werkt die microfoon?”.

FONDO-casus Greenpeace International

Net als bij voorgaande edities leverde FONDO weer een bijdrage aan VMware CTAB door het delen van een usecase. Dit keer betrof het de casus van Greenpeace International. Normaal delen we het podium met de klant, maar dat was nu niet mogelijk. We lieten het woord daarom aan Jim Druce, van het UK-office van Greenpeace.

Alsof dat nog niet spannend genoeg was, mocht hij zijn verhaal ook nog eens doen in de sessie van Shawn Bass, End-User-Computing CTO van VMware. Toegegeven, hier waren we even stil van: wat een kans! Jim, natuurtalent als het om presenteren gaat, heeft zowel zijn ervaringen en uitdagingen met Workspace ONE gedeeld, zowel op het internationale niveau als op UK-niveau.

Internationaal is het vooral belangrijk dat alle Greenpeace-kantoren wereldwijd kunnen onboarden, maar dat het beheer van de devices per kantoor en/of land gescheiden is. Voor de UK is het belangrijk dat zij hun Windows 10-devices en Windows-updates compliant kunnen beheren.

Technische sessies

Naast de Greenpeace-case waren er tijdens VTAB 2020 natuurlijk verschillende technische sessies. Bijvoorbeeld één over VMware Secure Access, een nieuwe service waarbij VMware SD-WAN (by Velocloud) en Workspace ONE worden geïntegreerd. Doel van die integratie is om alleen vertrouwde apparaten en gebruikers toegang te geven tot applicaties die op locatie of in de cloud worden gehost.

In een andere sessie kwamen verschillen aan bod tussen Horizon 7 en 8, evenals de aankondiging voor de aangepaste naamconventie vanaf Horizon 8. Nieuwe versies zullen vernoemd gaan worden naar de maand waarin ze worden gepubliceerd (2006 = juni 2020).

Er komt een check-in check-out functionaliteit voor Android 9+ devices die onder het volledig beheer vallen. Die functionaliteit is bijvoorbeeld handig voor bedrijven die werken met ploegendiensten. Zebra-devices kunnen vanaf Android 7+ gemigreerd worden naar Android Enterprise. Ze kunnen op die manier worden voorzien van een Work Profile of Work Managed-mode, wat het beheer van de devices ten goede komt.

Last but not least is er aangekondigd dat met de komst van macOS Big Sur het mogelijk zal worden om niet alleen belangrijke OS-updates uit te stellen maar ook de overige updates die beschikbaar zijn op het apparaat.