Fondo
Zoeken Contact
man, bril, lach, fondo shirt

Joris Adriaanse

Business Development Manager

Authentiseren met Fondo 

Authenticatie is het proces waarbij het systeem controleert of jij daadwerkelijk de persoon bent die zich op dat moment identificeert. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) heeft dit jaar een whitepaper uitgebracht over “Volwassen authentiseren”. De whitepaper is hier te lezen en geeft veel informatie over diverse vormen van authenticatie.

 

In dit goed leesbare en begrijpelijke document legt het NCSC uit wat de risico’s zijn die bij diverse vormen van authenticatie horen. Ook is er aandacht voor het ‘volwassenheidsmodel’. Daarmee wordt bedoeld dat er hogere security-eisen aan een account worden gesteld, wanneer er een “high impact” is als deze in verkeerde handen zou vallen. Met andere woorden, accounts waarmee de meeste schade kan ontstaan bij een hack, krijgen de hoogste eisen op het gebied van authenticatiebeveiliging.

Uiteraard is het belangrijk om, naast al deze maatregelen, extra goed te monitoren hoe er wordt omgegaan met accounts. Helaas zijn er binnen een IT-landschap vaak diverse systemen “high impact” bij een hack, maar ondersteunen die niet allemaal een hoog beveiligde vorm van authenticatie.

 

De authenticatiecheck

Bent u benieuwd wat er allemaal gebeurt op het gebied van authenticatie en waar u risico’s loopt? Fondo en CrowdStrike brengen dit voor u in kaart!

Met onze Active Directory Insight-rapportage krijgt u binnen enkele weken een helder overzicht van onder andere:

  • Zwakke wachtwoorden;
  • Verkeerde toegangsrechten;
  • Onterechte serviceaccounts;
  • Hoog-risico gebruikers.

 

Duidelijk met FONDO.

Fondo is als partner van Crowdstrike continu op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van security. Onze collega's bieden organisaties alle benodigde expertise over veilige toegang tot data en applicaties. Wilt u hier meer over weten?

Joris Adriaanse vertelt u hier graag alles over. Neem contact op!