Fondo
Zoeken Contact
profielfoto, man, kaal, lach, bruine ogen

Ron Huntman

Senior Consultant

De nieuwste features in MS Teams

Een van de meest gebruikte, zakelijke applicaties van 2020 was ongetwijfeld Microsoft Teams. Er is – en er wordt nog steeds – heel wat vergaderd met Teams, nu veel mensen vanwege de coronamaatregelen nog altijd noodgedwongen thuiswerken. Ron Huntman schrijft over de laatste features die zijn toegevoegd aan MS Teams.

November 2019, enkele maanden voordat het coronavirus uitgroeide tot een wereldwijde pandemie, mocht ik samen met FONDO-collega Otto van den Brandt een bezoek brengen aan Microsoft Ignite. Om misverstanden te voorkomen: hier ontbreekt verder elk oorzakelijk verband. Dat geldt overigens ook voor de andere bezoekers van dit event. Liefst 25.000 mensen trokken destijds naar Orlando (Florida). Tja, dat kon toen nog…

De heren en dames van Microsoft hadden kennelijk een vooruitziende blik, want de applicatie Teams genoot tijdens Ignite 2019 buitengewoon veel aandacht. De nadruk lag vooral op het aspect ‘veiligheid’. Meer dan 40 sessies hadden toen MS Teams als hoofdonderwerp.
Lees hier mijn Ignite-blog van november 2019

verbeteringen MSTeams

Instellingen voor audio en video

In de slotmaand van 2020 heeft Microsoft een aantal verbeteringen doorgevoerd in Teams. Zo is onder meer het uiterlijk aangepast, als je aan een vergadering deelneemt via een desktop- of web-applicatie. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de audio- en video-instellingen. Je kunt aan de rechterkant direct je audio-device selecteren. Je hebt dan de keuze tussen:

  • de luidspreker (of het audío-device dat is gekoppeld aan je computer),
  • een vergaderruimte,
  • je telefoon, óf
  • alle audio uitschakelen.

Dit laatste is handig als je in een Teams-vergaderruimte zit met een centrale microfoon.

Een post pinnen

Gebruikers van Teams kunnen voortaan (chat)berichten en antwoorden bovenaan een kanaal vastzetten. Dit pinnen van een post maakt het voor jezelf en je teamleden makkelijker om belangrijke informatie toegankelijk te houden, zelfs weken nadat een bericht is verzonden. Voorheen verdwenen die uit het zicht, doordat ze naar beneden werden geduwd door nieuwere berichten.

Vroege vogels

Wil je als eerste de beschikking hebben over nieuwe functionaliteiten binnen Teams? Dan kan je meedoen aan het openbare preview-programma van Teams. Houd er rekening mee dat de beheerder van Teams in jouw organisatie deze functionaliteit open moet zetten door een policy te definiëren en toe te kennen.
Als je alvast wilt weten wat er binnenkort beschikbaar komt, dan kun je dit blog doornemen:
Launch of Microsoft Teams preview experience and alignment with Microsoft 365 deployment channels

Niet storen en achtergrondgeluiden

Nieuw is verder de optie om je afwezigheid aan te geven met een tijdsduur. Als je op de foto rechtsboven klikt, kun je bij ‘Beschikbaar’ de duur aangeven.
Bovendien zijn achtergrondgeluiden voortaan weg te filteren. Je kan daarbij de gradatie van geluidsonderdrukking instellen. Ga hiervoor naar Instellingen > apparaten > geluidsonderdrukking.

Voor iOS en Android-applicaties zijn er geen noemenswaardige nieuwtjes te melden.

Vragen of advies?

Stel ons gerust je vragen over de ideale werkplek waar elke applicatie overal en altijd beschikbaar is en op een veilige manier. Met elk device. Of download onze gids: Veilig mobiel werken