Fondo
Zoeken Contact

De virtuele conferentie Oktane20

Okta, specialist in virtuele identiteit, houdt jaarlijks een groot evenement. Dat zou dit jaar plaatsvinden in het Okta-hoofdkantoor in San Francisco. De coronacrisis gooide roet in het eten. Maar Okta schakelde snel en maakte van Oktane 20 een Virtual Identity Conference. Een aantal collega’s van Fondo waren daar virtueel bij aanwezig, waaronder Mathijs de Ruiter. Hij vat de hoogtepunten samen.

Ik was blij verrast over de manier waarop dit virtuele evenement was geregeld. Dezelfde content was beschikbaar, maar dan gewoon vanuit huis. Er waren zeer goede sprekers bij, waaronder de CEO van Okta (Todd McKinnon) en de COO van VMware (Sanjay Poonen).

Verder waren de meest interessante klantcases online te bekijken. Bijvoorbeeld van Amerikaanse klanten als Discovery Inc en Hewlett Packard. Maar ook een bedrijf als PriceWaterHouseCoopers (PwC) vertelde over hun ervaringen met Okta en hun cloud-strategie. Op de website van Okta zijn nog enkele Customer Succes Stories terug te vinden: https://www.okta.com/customers/

Oktane20 was uiteraard ook een gelegenheid voor Okta om nieuwe productaankondigingen te doen. Ik heb de drie belangrijkste eruit gepikt en bespreek die hieronder.

Lifecycle Management Workflows
Okta Lifecycle Management Workflows is gericht op provisioning binnen identity management. Het draait hierbij om het geautomatiseerd aanmaken van gebruikers of groepen binnen aanliggende softwaresystemen, bijvoorbeeld HR-software als Workday of Office 365. Okta Lifecycle Management Workflows voor Workforce Identity gebruikt hiervoor een unieke no-code functie.

Het proces van provisioning verschilt eigenlijk altijd wel per organisatie. Het gaat dan om specifieke acties die handmatig moeten worden gedaan nadat de gebruiker is aangemaakt. Denk bijvoorbeeld aan het toekennen aan bepaalde (licentie)groepen, het versturen van een welkomstmail, het toevoegen aan kanalen van bijvoorbeeld Slack of Teams en documenten die nog moeten worden gedeeld, enzovoorts.

Door hier Workflows voor te gebruiken kunnen al deze acties worden geautomatiseerd. Niet alleen wordt de gebruiker aangemaakt in alle softwaresystemen, maar ook volgt de welkomstmail, koppeling aan de juiste Office 365-groepen en zit de gebruiker direct in de juiste chat-groepen.

Workflows is direct beschikbaar als onderdeel van Okta’s aanbod voor Advanced Lifecycle Management. Het biedt IT-teams een duidelijke gebruikersinterface om zonder code geautomatiseerde bedrijfsprocessen te creëren.

Wilt u kijken wat Workflows voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

FastPass
Met FastPass wil Okta afscheid nemen van wachtwoorden. Gebruikers van Okta FastPass hoeven geen wachtwoord meer in te geven bij het inloggen op Okta.

Dit gebeurt met hulp met de Okta Verify-applicatie. Die is nu al beschikbaar op iOS en Android. De applicatie wordt vernieuwd en ook uitgebracht voor Windows- en macOS-apparaten. Na installatie synchroniseert Okta Verify de informatie op het apparaat naar Okta. De gebruiker kan er vervolgens voor kiezen om zonder een wachtwoord in te loggen binnen Okta en de achterliggende applicaties. Er staat een demo video online, om te zien hoe dit precies werkt:

Okta laat met FastPass zien constant door te ontwikkelen in oplossingen die het de gebruiker én beheerder steeds eenvoudiger maken. FastPass maakt het voor een gebruiker nog makkelijker om alle applicaties op een veilige manier te gebruiken. Okta FastPass zal eind 2020 publiekelijk beschikbaar zijn.

Integratie met VMware Workspace ONE & Carbon Black
Afgelopen jaar sloot Okta een partnerschap met VMware voor Workspace ONE. Dit betekent dat Okta naadloos integreert binnen de Workspace ONE-producten. Die integratie gaat met Carbon Black nog een stap verder.

Carbon Black is vorig jaar overgenomen door VMware. Het product beveiligt vanuit cloud-endpoints tegen malware en virussen. De combinatie Carbon Black met Okta maakt niet alleen het beheer van apparaten veiliger, maar geeft gebruikers ook veilig toegang tot applicaties. Zo kunnen er via Conditional Access bepaalde eisen worden gesteld aan de toegang tot applicaties. Wanneer Carbon Black malware detecteert, kan de toegang van het apparaat tot de applicatie worden beëindigd. Dit wordt gesignaleerd en doorgegeven aan bijvoorbeeld de IT-helpdesk.

 

Neem voor vragen of advies over één van deze integraties contact met ons op.