Fondo
Zoeken Contact
profielfoto, vrouw, lach, bruine ogen, bruin haar

Kelly Jagroe

Projectmanager

De medewerker centraal 

Dell introduceert Unified Workspace

Dell Technologies Unified Workspace is een uitgebreide oplossing voor het implementeren, beveiligen, beheren en ondersteunen van vrijwel alle devices vanuit de cloud. Klanten krijgen hiermee toegang tot de hardware, software en ondersteuning die zij nodig hebben om het computergebruik van hun eindgebruikers te versnellen en te stroomlijnen.

Een stukje achtergrond

De nieuwe dienst brengt Dell-apparaten samen met VMware Workspace ONE, Dell Services en Secureworks. Zij hebben de afgelopen jaren nauw samengewerkt bij het oplossen van een van de meest complexe en dure ICT-problemen, namelijk PC lifecycle management (PCLM).

De meeste PCLM-tools zijn gebaseerd op client-servertechnologieën van een jaar of 25 geleden. Hierbij is bijvoorbeeld een aanzienlijke infrastructuur vereist, evenals het hebben van endpoints binnen het (bedrijfs)netwerk.

Vandaag de dag willen gebruikers, naast hun reguliere (Windows) desktops en applicaties, ook kunnen werken op mobiele apparaten, altijd en overal, en dus ook buiten het (bedrijfs)netwerk. Het merendeel van de PCLM-tools zijn niet geschikt voor deze nieuwe manier van werken.

Met Dell Technologies Unified Workspace, mede mogelijk gemaakt door VMware Workspace ONE, kunnen klanten elke pc-managementfase transformeren en beheren, naast alle overige apparaten, of die nu eigendom zijn van de werknemer of van het bedrijf.

Hoe werkt het?

Voorbereiding

  • Vanuit de fabriek zijn nieuwe machines al vooraf bekend binnen Workspace ONE. Zodra de gebruiker de laptop of desktop nieuw uit de doos haalt, zal deze zichzelf binnen enkele ogenblikken aanmelden en beleid, voorzieningen en applicaties ophalen die klaar staan.

Beveiliging

  • Dell bouwt unieke beveiligingskenmerken in hun apparaten. Ze voegen een extra laag beveiliging toe door middel van een techniek genaamd ‘Trusted Access’. Hierdoor kan Workspace ONE de status van een device, user en/of netwerk beter monitoren en daarmee valideren of de gebruiker toegang tot de aangeboden diensten behoudt.

Beheer

  • Door middel van Workspace ONE kunnen Dell Windows-devices worden beheerd vanuit één console, samen met alle typen mobiele telefoons en tablets. Voor deze apparaten kunnen alle applicaties worden toegevoegd in de digitale werkomgeving. Integratie is mogelijk met mail, kalenders en bestanden. Waar mogelijk kan Single Sign On (SSO) worden toegepast.

Ondersteuning

  • Proplus Support, een Dell-service, kan extra diensten aanbieden om de complete enrollment samen met Fondo en VMware voor u te ontzorgen.

 

Wilt u weten wat Fondo voor u kan betekenen met Unified Workspace?

Joris Adriaanse vertelt u hier graag alles over. Neem contact op!