Fondo
Zoeken Contact

‘Fondo is een echte specialist in mobile device management’ - Toshiba TEC

“Voor het beheer van mobiele devices hebben wij een echte specialist nodig”, zegt Peter Doldersum, senior productmanager van Toshiba TEC Netherlands. “Op het gebied van business mobility is Fondo dé expert en daarom doen we een beroep op ze.”

 

Toshiba TEC Netherlands is onderdeel van het wereldwijd actieve Toshiba. Bij het Japanse concern werken verspreid over de continenten bijna 200.000 mensen. Toshiba is een van de topfabrikanten van elektrische en elektronische apparaten, zoals televisies, airco’s, laptops, printers en beamers. Maar de activiteiten zijn breder en zeer divers van aard. Om er enkele te noemen: waterstoftechnologie, medische apparatuur, treinen en kerncentrales.

Het bedrijfsonderdeel Toshiba TEC richt zich in de Benelux voornamelijk op zakelijk documentbeheer en op de retailmarkt. Vanuit het kantoor in Houten ondersteunt Toshiba TEC eigenlijk alle technologische processen waar retailers mee te maken hebben, waaronder kassasystemen, betaalterminals en zelfscanoplossingen. Logisch dus dat bijvoorbeeld supermarkten tot de klantenkring behoren.

 

Bouwmaat

De eerste grootschalige samenwerking van Toshiba TEC met Fondo vond echter plaats bij Bouwmaat, een groothandel in bouwmaterialen. Die keten heeft, verspreid over Nederland, een kleine 50 vestigingen. “Wij verzorgen voor de winkels onder meer de kassasystemen”, zo legt Peter Doldersum uit namens Toshiba TEC.

Vorig jaar hebben alle Bouwmaat-winkels nieuwe handterminals gekregen. Medewerkers kunnen daarmee goederen inventariseren, bestellingen verwerken en voorraadcontroles uitvoeren. Voor het beheer van die terminals doet Toshiba TEC een beroep op Fondo. “Zij kennen de Airwatch-software als geen ander”, stelt Doldersum.

Per device is bepaald wie er toegang toe heeft en met welke applicaties zij kunnen werken. De apparaten zijn uit veiligheidsoogmerk alleen voor zakelijke doeleinden te gebruiken. Fondo heeft op verschillende locaties trainingen verzorgd voor het gebruik en beheer van de terminals. Bovendien kan Bouwmaat een beroep doen op de consultants van Fondo voor ondersteuning ter plaatse.

 

Verstand van retailbusiness

De samenwerking met Fondo verloopt uitstekend, vindt Doldersum. “Ze zijn heel flexibel en de lijnen zijn kort. Fondo levert snel goede oplossingen. We zullen het management van mobiele devices bij andere retailers op vergelijkbare wijze samen gaan vormgeven”, is zijn verwachting.

”Fondo heeft absoluut verstand van de business waarmee ze bezig zijn. Dat klinkt op zich erg logisch, maar is in de praktijk niet zo vanzelfsprekend. Fondo weet heel goed waar retailers tegenaan kunnen lopen en hoe die problemen zijn op te lossen. Ook dat is buitengewoon waardevol.”