Fondo
Zoeken Contact
man, bril, baard, lach

Marcel Lagendijk

Business Unit Manager Solutions

Fondo omarmt virtueel testplatform Login VSI

Recent hebben we een partnerovereenkomst gesloten met Login VSI. Met deze softwareoplossing bieden we onze klanten meer mogelijkheden bij het testen van hun digitale werkomgevingen. Binnen een virtuele desktopinfrastructuur (VDI) brengt Login VSI met fictieve gebruikers de prestaties en beschikbaarheid van desktops en applicaties in kaart.

Login VSI test, vergelijkt en valideert digitale werkomgevingen van werknemers met behulp van virtuele gebruikers (synthetic users). Die kunnen in theorie 24/7 hun werk doen. De synthetic users simuleren activiteiten van reguliere eindgebruikers op desktops en in bedrijfsapplicaties. Dat kan zowel in een pre-productiefase als binnen een bestaande digitale werkomgeving.

Met Login VSI’s testplatform Login Enterprise stellen onze consultants samen met de klant proactief vast onder welke omstandigheden de beschikbaarheid van desktops en applicaties binnen een VDI gevaar loopt. Het geautomatiseerde testplatform voorspelt de prestaties onder een ingestelde gebruikersbelasting. Het voordeel is dat we met deze aanpak risico’s reduceren en de bedrijfscontinuïteit waarborgen.

 

Praktijkcase: VDI-migratie bij ziekenhuis

Dit jaar hebben we deze software ingezet bij een academisch ziekenhuis, in verband met een Horizon VDI-migratie van Windows 7 naar Windows 10. De software voerde een stresstest uit op de nieuwe infrastructuur, met als doel de maximale belasting van het platform te testen.

Vóór de VDI-migratie uitrol hebben we twee grote tests uitgevoerd. Allereerst één waarbij meer dan 5.000 virtuele gebruikers (synthetic users) zich in korte tijd aanmeldden en reguliere applicaties gingen gebruiken, terwijl het ziekenhuis gewoon in bedrijf was. Daarna is de tweede test gedaan waarbij circa 2.000 virtuele gebruikers zware taken hebben uitgevoerd. Beide tests zijn geslaagd: de gebouwde back-end-serveromgeving kon de overstap naar Windows 10 aan.

 

 

 

Uitbreiding van testmedewerkers

Vanuit FONDO was Bart van Zandbeek bij deze VDI-migratie als projectmanager betrokken. Hij is zeer te spreken over Login Enterprise. “Het is een mooie aanvulling op een change-proces. Het simuleert het gedrag van eindgebruikers en het aantal (fysieke) testmedewerkers blijft behapbaar. De organisatie hoeft minder aanspraak te doen op eigen medewerkers. De synthetic users kunnen zo lang en zo vaak als je maar wilt handelingen simuleren.”

“De tool geeft inzicht in de effecten van wijzigingen in applicaties of back-end-servers”, zo vult hij aan. “Of het nu een compleet nieuw HR-systeem is of een update. Je kunt er in elke organisatie applicaties, infrastructuur en virtuele desktops (inclusief Cloud) mee testen. Aanvullend biedt het inzicht in het gebruik van resources binnen de IT-infrastructuur waardoor potentiële bottlenecks zichtbaar worden. We kunnen anticiperen en voorkomen dat medewerkers geconfronteerd worden met issues met hun digitale werkplek.”

Breder toepasbaar

Bij het ziekenhuis is er nog maar een deel van de mogelijkheden van de software ingezet, stelt Marcel Lagendijk, businessunit manager Solutions bij FONDO. “Het is eigenlijk een waarschuwingssysteem voor ICT-afdelingen. Proactief beheer van de VDI-omgeving draagt bij aan de reductie van het aantal en de duur van storingen. De software optimaliseert endpoint-computing en verhoogt de productiviteit van eindgebruikers.”

“Login Enterprise kan je ook inzetten bij het ontwerpen van een VDI-infrastructuur. De oplossing laat – nog voor ingebruikname – zien hoe een platform en hoe applicaties reageren onder piek- en stressomstandigheden. Dat inzicht helpt bij het nemen van cruciale beslissingen over de omvang en het ontwerp van de infrastructuur. Met Login Enterprise zijn we in staat om onze klanten nog beter te ondersteunen met proactief beheer en het ontwerp en de monitoring van de infrastructuur. Daarom hebben we de partnerovereenkomst met elkaar gesloten.”

Voor meer informatie of sparren over uw infrastructuur en digitale werkplek, vul ons contactformulier in en wij bellen u snel. Of stuur een mail naar [email protected]