Fondo
Zoeken Contact

‘Fondo verrast ons keer op keer positief’ Spierings

Spierings Mobile Cranes is een wereldspeler in mobiele torenkranen. Met hulp van Fondo worden de mobiele devices van de 350 medewerkers sinds enkele jaren gemanaged via VMware Workspace One. “Fondo verrast ons elke keer weer met hun kwaliteit”, zegt Mathijs de Ruiter, Manager IT Infrastructure.

Door torenkranen op wielen te zetten veranderde Spierings Mobile Cranes meer dan 30 jaar geleden de industrie rond verticaal transport. Spierings is een wereldmerk geworden en levert intussen mobiele hijskranen door heel Europa. Alles van engineering tot productie gebeurt in Oss. Met in totaal iets meer dan 350 medewerkers verzorgt Spierings ook zelf de service en revisie van de mobiele kranen.

In korte tijd veel geregeld
“Onze medewerkers werken met verschillende mobiele apparaten zoals tablets en smartphones. Enkele jaren geleden was het beheer daarvan niet optimaal geregeld”, zegt Mathijs de Ruiter, Manager IT Infrastructure van Spierings Mobile Cranes. “In onze zoektocht naar een professioneel MDM-systeem kwamen we via VMware in contact met Fondo. Tijdens de oriënterende fase trad er een storing op in ons oude systeem. Toen moest er op korte termijn ineens veel worden geregeld. Over de wijze waarop Fondo dat heeft gedaan zijn we heel erg tevreden.”

Beheer nu heel eenvoudig
“Met Workspace One hebben we nu vergaande beheermogelijkheden. Onze mobiele apparaten zijn altijd up to date en voldoen aan onze beveiligingseisen. Elk device is voorzien van een veilig wachtwoord, waarmee ze worden versleuteld. We hoeven ons nu geen zorgen meer te maken als een apparaat in verkeerde handen terechtkomt. We hoeven ook geen apparaat meer aan te raken om aanpassingen door te voeren. Op afstand kunnen we op alle devices apps updaten. Het is nu allemaal zeer eenvoudig en qua compliance levert het veel op.”

Praktische toepassing
Een in house ontwikkelde app maakt bediening van de toegangspoorten van Spierings mogelijk. De tablets van de servicemonteurs zijn een ander voorbeeld van een praktische toepassing bij Spierings. “De werkvoorbereiding zet opdrachten klaar en wijst ze toe aan monteurs. Die zien de orders en noteren ter plaatse de gebruikte materialen en gewerkte uren. Zo is de voorraad altijd up-to-date en zijn uren geregistreerd.”

Keer op keer positief verrast
Over de samenwerking met Fondo is De Ruiter zeer te spreken. “Wij zijn 100% positief. En dat zijn wij niet zomaar. We zijn elke keer weer aangenaam verrast door de kwaliteit van de Fondo-mensen. Het is echt knap dat Fondo zo veel toppers bij elkaar heeft weten te verzamelen.”

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Marc van Rinsum vertelt u hier graag alles over. Neem contact op!