Fondo
Zoeken Contact

Fondo werk-vanuit-huis-kit

Thuiswerken is door de coronamaatregelen in nieuwe fase terecht gekomen. Vele Nederlanders die er tot voor kort nooit of amper gebruik van maakten, zijn nu gedwongen vanuit huis te werken. Dat moet natuurlijk wel veilig gebeuren. We hebben enkele applicaties op een rij gezet in de Fondo werk-vanuit-huis-kit.

Verschillende software-oplossingen faciliteren optimaal thuiswerken voor uw werknemers. Bijvoorbeeld voor het inplannen van een digitale vergadering met collega’s. Microsoft biedt momenteel een proefversie van maar liefst 6 maanden aan voor Microsoft Teams. Gebruikt u toch liever Zoom of Webex? Dat kan natuurlijk ook.

U wilt niet alleen met collega’s spreken maar waarschijnlijk ook veilig samenwerken en bestanden kunnen delen. Er zijn verschillende varianten voor online opslag. Microsoft biedt in hun proefversie voor deze periode ook Microsoft OneDrive aan. Andere cloudstorage-oplossingen zijn Box Business of DropBox Business. Ook zij hebben een proefversie beschikbaar.

Applicaties die niet standaard als cloud-dienst worden aangeboden, maar misschien alleen beschikbaar zijn binnen uw interne netwerk of datacenter, kunnen gevirtualiseerd worden aangeboden. VMware heeft hier verschillende proefversies voor beschikbaar.

  • Horizon 7 voor On Premise: voor het aanbieden van applicaties vanaf uw datacenter of intern netwerk.
  • Workspace ONE: voor het samenvoegen van alle applicaties in één geünificeerde catalogus van Workspace ONE Access.

Beveiliging met Okta
Dit alles kan eenvoudig en veilig worden aangeboden met Okta. Die biedt in deze periode de optie om gebruik te maken van hun producten via Okta for Emergency Remote Work. Okta zorgt er via een extreem simpele en snelle manier voor dat uw nieuwe cloud-applicatie beschikbaar komt voor eindgebruikers.

Okta gebruikt technieken als Single Sign On (SSO) en Multi Factor Authenticatie (MFA). Single Sign On zorgt ervoor dat de gebruiker geen nieuw wachtwoord hoeft te onthouden. Hij of zij kan gewoon gebruik blijven maken van het al bestaande, bekende zakelijke wachtwoord. Om er zeker van te zijn dat de juiste gebruiker inlogt, is er Multi Factor Authenticatie. Die gebruikt Okta Verify voor een extra verificatiestap. Voor deze stap stuurt Okta Verify een push-notificatie naar de mobiele telefoon van de gebruiker.