Fondo
Zoeken Contact
René Regoor

René Regoor

Service Delivery Manager

Fondo Academy: VMware trainingen en learning tracks

FONDO deelt kennis over de moderne werkomgeving en endpoint management graag met anderen, onder meer via trainingen. Daarmee benut u optimaal uw gekozen IT-oplossing voor de moderne werkomgeving. Onze experts verzorgen deze trainingen als ook de officiële VMware Learning Tracks.

Organisaties vragen ons te helpen bij het inrichten van de moderne werkplek, mobile device management en datacenter virtualisatie. Daarbij hoort ook dat we deze bedrijven helpen om de gekozen oplossing zo optimaal mogelijk te gebruiken. Aan dat laatste levert de FONDO Academy een belangrijke bijdrage: wij trainen uw mensen om het beste uit de beschikbare tools te halen.

Docenten uit de praktijk

De unieke FONDO-saus over al deze trainingen komt van onze eigen docenten. Het zijn experts in de digitale werkomgeving, business mobility en endpoint management. Zij werken dagelijks als consultant met toepassingen als Workspace ONE, Horizon en Microsoft Endpoint Manager en weten precies wat in de praktijk het beste werkt.

Van operators tot architecten

De FONDO Academy biedt een gevarieerd aanbod voor uiteenlopende rollen binnen organisaties, van operators tot aan ICT-architecten. Veel trainingen zijn gericht op het beheer van werkplekken en de verschillende devices die u daarbij gebruikt.

VMware Workspace ONE

Veel FONDO-opleidingen zijn gemaakt voor organisaties die werken met Workspace ONE. Voor optimaal gebruik van dit VMware-platform zijn er verschillende trainingen: instaptrainingen ‘Basis’ voor bijvoorbeeld operators en supportmedewerkers en ook trainingen voor applicatie- en systeembeheerders ‘Advanced’.

Workspace ONE Basis

Deze basistraining is een introductietraining, geschikt voor een breed publiek. Onderwerpen die aan de orde komen:

Workspace ONE Access FundamentalsUsers en (user)groups
Workspace ONE UEM FundamentalsEnrolling devices
Workspace ONE Use CasesUEM Configuration profiles
Workspace ONE UEM Organization groupsApplication management

 

Workspace ONE Advanced

Deze Advanced-training is een verdieping op de onderwerpen uit de basistraining, aangevuld met onderwerpen rond het technisch- en functioneel beheer van Workspace ONE. Deze training stemmen we af op uw specifieke situatie van de organisatie en van de deelnemers, als maatwerk. Deze onderwerpen komen aan bod:

Resumé Workspace ONE BasisWorkspace ONE Policies
Device eigendom en privacyWorkspace ONE Reporting
Workspace ONE Profile propertiesMulti factor authentication
Workspace ONE SmartgroupsSingle sign on (SSO)

 

Van 4 uur tot 3 dagen

De kwalitatief hoogwaardige cursussen bevatten natuurlijk een stuk theorie. Het kennisdeel wordt tot leven gebracht door de praktijkervaring van onze trainers, door whiteboard-sessies en door het gebruik van een lab-omgeving. In overleg stellen we trainingen op maat samen, variërend van een sessie van 4 uur tot opleidingen over 3 dagen.

Learning tracks VMware

Naast trainingen voor het werken met Workspace ONE of Office 365 verzorgen wij ook de officiële trainingen voor VMware, met VMware gecertificeerde instructeurs. Zij hebben een licentie om namens VMware les te geven over producten uit hun portfolio.

Het educatieprogramma van VMware is ingedeeld in vier hoofddomeinen:

  1. DataCenter Virtualization (DCV)
  2. Network Virtualization (NV)
  3. Cloud Management and Automation (CMA)
  4. Digital Workspace (DW) / Desktop and Mobility (DTM)

Dit educatieprogramma wordt continu verbeterd en verder uitgebreid. ‘Learning tracks’ die VMware onlangs aan het programma heeft toegevoegd, zijn:

  1. App Modernization (o.a. VMware Tanzu en Spring)
  2. Security (o.a. Carbon Black)

Vier educatieniveaus

De educatieprogramma’s van VMware kennen een trapsgewijze opbouw. Cursisten beginnen op de onderste trede (van ‘Operator’) en kunnen zo verder klimmen naar het hoogste niveau (van ‘Achitects’). Het eerste niveau (VCTA, voorheen VCA) is specifiek gericht op mensen die nieuw zijn binnen de IT en voor het eerst met VMware-producten gaan werken.

De vier educatieniveaus zijn:

  1. VMware Certified Technical Associate (VCTA), voor ‘Operators’
  2. VMware Certified Professional (VCP), voor ‘Administrators’ en ‘Engineers’
  3. VMware Certified Advanced Professional (VCAP), voor ‘Administrators’, ‘Engineers’ en ‘Architects’
  4. VMware Certified Design Expert (VCDX), voor ‘Architects’

Meer weten over onze trainingen? Contact opnemen is het beste wat u kunt doen. De koffie staat voor u klaar.