Fondo
Zoeken Contact
profielfoto, man, lach, blauw pak, stenen muur

Marc van de Logt

Technisch Specialist

Hybride cloud: dé oplossing voor uw gevoelige workloads

 

Waarom zetten zo veel organisaties in op hybride cloudomgevingen? Flexibiliteit, lagere kosten en schaalbaarheid van de cloud zijn slechts een paar redenen om af te stappen van een traditioneel datacenter. Toch is een volledige overstap naar de cloud niet voor elke organisatie de beste oplossing. Welke moeilijkheden komt u tegen? En welke opties heeft u dan? We zetten graag de zaken voor u op een rij.

 

Drie uitdagingen van een volledige cloudomgeving

Een volledige overstap naar 'de cloud' biedt voordelen maar ook nadelen. Veel organisaties schaffen niet langer een eigen IT-infrastructuur aan, maar schakelen in de plaats daarvan over naar clouddiensten. Zo hoeven ze zich geen zorgen te maken over het beheer. Ook het aantrekkelijke kostenplaatje speelt een grote rol.

Toch zijn er ook nadelen. Er zijn verschillende redenen waardoor het niet altijd mogelijk is over te stappen naar een volledige cloudomgeving.

 • Gevoelige data
  Klanten zien hun gegevens in veel gevallen de organisatie liever niet verlaten. Denk aan contracten of zelfs testamenten. Die bewaart u het beste in een on-premises datacenter.
 • Compliance
  Bepaalde bedrijfskritische gegevens moeten in het land of zelfs heel plaatselijk blijven vanwege wettelijke verplichtingen.
 • Legacy apps
  Verouderde applicaties worden niet meer ondersteund door de nieuwste systemen. Daardoor zijn ze moeilijk te verhuizen naar een cloudomgeving.

Dankzij de hybride cloud oplossing zijn schaalbaarheid en een interessant kostenmodel voor deze workloads een optie. U combineert de flexibiliteit van de cloud met de controle van een on-premises datacenter.

 

Welke vorm kiest u?

U kunt clouddiensten in verschillende vormen afnemen. Dat geldt ook voor een hybride cloudomgeving. Welke vorm u kiest, hangt onder andere af van de apps en workloads die u erin wilt laten draaien, de kosten en de gewenste mate van ontzorging.

 • Infrastructure-as-a-Service: u huurt alleen de infrastructuur.
 • Platform-as-a-Service: u huurt een startklaar en geconfigureerd platform.
 • Software-as-a-Service: u huurt software die in de cloud draait.

Bij as-a-Service betaalt u alleen voor wat u nodig heeft. U hoeft bovendien geen grote investeringen te doen wanneer u een infrastructuur, platform of software afneemt als dienst.

Fondo: uw partner in uw cloudtransitie

Bij Fondo bieden we hybride clouddiensten aan in verschillende modellen: IaaS, PaaS en SaaS. Daarvoor werken we met innovatieve technologie en platformen van Microsoft en VMware, zoals VMware Cloud Foundation. Daarmee bent u flexibel te kiezen voor welke cloudvorm dan ook, een hybride cloud- en ook multi-cloudoplossing. Zo houdt u controle over welke applicatie waar draait en heeft u inzicht in de kosten van de cloudomgeving.

Als partner van VMware en Microsoft zijn onze IT-professionals continu op de hoogte van de nieuwste cloudontwikkelingen. Zij bieden uw organisatie alle benodigde expertise voor advies, implementatie en beheerwensen.

Tip: Met SaaS houdt u de controle over een multi-cloudomgeving. Binnen multi-cloud vallen ook de hybride cloudoplossingen die als IaaS ingezet worden.

Is het voor uw organisatie tijd om stappen te nemen naar een cloudomgeving, maar heeft u bepaalde apps of workloads die er minder geschikt voor zijn? Kies dan voor een hybride cloudoplossing. Twijfelt u wat het beste past bij uw organisatie? Neem gerust contact op met Marc, want we helpen u graag op weg.

 

Marc van de Logt vertelt u hier graag alles over. Neem contact op!