Fondo
Zoeken Contact

IGEL goes Digital in Disrupt 2020

Op 17 september 2020 vond het evenement Digital IGEL Disrupt plaats. Bij die gelegenheid presenteerde IGEL haar plannen voor de nabije toekomst. Raymond Lucassen, Enterprise Mobilty Consultant bij FONDO, vat de highlights samen.

 Dankzij COVID-19 heeft IGEL, sinds haar vorige Disrupt Event begin dit jaar, een enorme toename gezien van haar activiteiten. De versnelling doet zich vooral voor in samenwerking en integratie. IGEL heeft naast een hardware thin-client namelijk ook een softwareversie van hun thin-client. Deze past op een USB-stick en dat is zeer geschikt voor het faciliteren van thuiswerkers en het verlenen van toegang tot bedrijfsbronnen, zónder een grote investering.

Verbeterde integratie

Om deze hard- en software te beheren maakt IGEL zelf software om de thin-clients te beheren, te onderhouden en te integreren in allerlei producten die mogelijk aanwezig zijn. Vooral in dit laatste onderdeel, het integreren van andere producten, zijn de laatste maanden enorme stappen vooruit gezet. Want wat voor bedrijven jarenlang een discussie was, is plots noodzaak geworden.

Voor elke virtuele desktop is er nu een volledig nieuwe en verbeterde integratie. Daarnaast zijn er tal van extra partners bijgekomen, die hun bijdrage hebben geleverd aan de verbetering en uitbreiding van IGELs softwarecomponenten.

Leveranciers van virtuele desktops

Tijdens het evenement waren er gesprekken te volgen met de hoofdleveranciers van virtuele desktops. Citrix, VMware en Microsoft: ze kwamen allemaal uitgebreid aan bod. Alle partijen konden hun strategieën en visie uiteen zetten.

Citrix zet met name in op sneller en veiliger uitrollen van werkplekken en het verbeteren van hun product. Zij richten hun pijlen verder op het verbeteren van de netwerkinfrastructuur met hun SD-WAN.

VMware voorziet een verschuiving als gevolg van grootschalig thuiswerken. De beveiliging zal niet langer locatiegebonden zijn maar is meer persoonsgebonden.

Microsoft is er veel aan gelegen om mensen te overtuigen dat ook zij een grote speler zijn in de digitale werkomgeving. Microsoft heeft de laatste maanden veel tijd gestopt in hun Windows Virtuele Desktop. Om te voorzien in de enorme vraag die ze afgelopen maanden hebben gehad, is hun variant van Windows 10 verbeterd en aangepast.

Nieuwe hardware

Ook op het vlak van hardware zijn er aardige uitbreidingen te melden. Zo heeft LG Cloud Client een hele serie apparaten die zijn voorzien van het IGEL OS. Op het printvlak zijn er de printoplossingen van Ezeep, die zorgen voor een probleemloze printervaring waar dan ook.

Het aloude Cherry meldde zich eveneens met een hardware-vernieuwing. Cherry is vooral bekend van goede en degelijke toetsenborden. Ze hebben niet stil gezeten en nieuwe technieken verwerkt, die gezien de roep om persoonsbeveiliging interessant kunnen zijn voor uw omgeving. Cherry brengt toetsenborden uit met geïntegreerde paslezers maar ook met NFC,RFID en biometrie.

Digitale werkplek monitoren en testen

Tot slot had IGEL diverse partners uitgenodigd die software maken voor het monitoren en testen van de digitale werkplek. Nuttig, omdat er bij het implementeren van een digitale werkplek allerlei nieuwe maar ook oude uitdagingen ontstaan.

Voorbeelden hiervan zijn de software van Control UP en die van Login VSI, die de pijnpunten in uw infrastructuur snel boven water halen. Control UP lanceerde Scoutbees. Dit is tooling die Saas-oplossingen binnen uw infrastructuur volgt, test en bij problemen attendeert. Login VSI biedt uitgebreide mogelijkheden om elke applicatie apart te testen alsook de gebruikerservaring.

FONDO is Goldpartner IGEL

Wilt u meer weten over IGEL en haar producten? Schroom dan niet en bel ons. Immers, FONDO is Goldpartner van IGEL.