Fondo
Zoeken Contact

 

Juiste kennis nodig om impact te kunnen inschatten

“Wij wilden onze ICT-dienstverlening naar de aangesloten gemeentes naar een hoger niveau tillen”, vertelt Dirk Gielen, Projectmanager bij ICT NML. “Een goede voorbereiding samen met de gemeentes is belangrijk om te kunnen inschatten wat de impact van zo’n groot programma is. Daar heeft Fondo ons uitstekend mee geholpen.”

Toekomstbestendig

Het programma ICT NML 2.0 startte in 2018 en heeft gezorgd voor een moderne, toekomstbestendige inrichting van de product- en dienstverlening voor inmiddels vier aangesloten gemeentes in Noord- en Midden Limburg. “Waarschijnlijk voor meer gemeentes in de toekomst”, vult Dirk Gielen aan. De gemeentes, daar doen ze het voor. ICT NML wil flexibel zijn naar haar klanten en biedt de vier gemeentes inmiddels meerdere oplossingen wat betreft de nieuwe werkplek. Naast de virtuele werkplek worden applicaties ook aangeboden via VMWare Workspace ONE. Medewerkers kunnen een applicatie starten vanaf elk device. Het hoeft niet persé een zakelijk apparaat te zijn, het mag ook met een privé device. “Inmiddels draait Microsoft Windows 10, dat veel resources van de hardware vraagt. Een van onze doelen is deze te ontlasten door applicaties aan te bieden via VMWare Workspace ONE. Nu de infrastructuur klaar staat kan men hier gebruik van maken”, vertelt Dirk Gielen.

Belangrijk

ICT NML is eerst met alle aangesloten gemeentes in gesprek gegaan. Hoe moet de omgeving eruit zien? Hoe moet het product eruit komen te zien? Wat zijn de wensen? Dagelijks faciliteert ICT NML meer dan 3000 gebruikers en 2000 sessies. De inrichting moest toekomstbestendig en veilig zijn. Dirk Gielen: “Mobile Device Management is daarin een belangrijk onderdeel. We hadden AirWatch al tot onze beschikking en hebben dat met Fondo geprofessionaliseerd met VMware Workspace UEM als nieuw platform voor het aanbieden van applicaties op diverse devices. Medewerkers van de gemeentes kunnen bestanden inzien en applicaties openen waartoe zij gerechtigd zijn. Eventuele nieuwe gemeentes kunnen wij eenvoudig en snel aansluiten op de nu ingerichte omgeving.”

Kracht

Gaandeweg ondervond ICT NML dat veel kennis in huis aanwezig is, maar dat voor enkele deelprojecten toch specialistische kennis nodig was. Dirk Gielen licht toe: “Het eerste traject in het deelproject Mobile Device Management was pittig, wij hadden er weinig kaas van gegeten. Doordat we met meerdere partijen in gesprek waren, ervaar je welke kennis zij in huis hebben en hun professionaliteit. Fondo bood ons een panklare oplossing en heeft ons voorzien van de nodige specialistische kennis. De redelijk inhoudelijke opdracht die Fondo van ons kreeg, startte zij met een goede workshop. Wij kregen direct een projectmanager toegewezen als single-point-of-contact, waar wij met al onze vragen terecht konden. Toen een van de gemeentes met een security vraagstuk kwam, was het krachtig dat de collega’s van Fondo met ons gezamenlijk sparden om tot de juiste oplossing te komen. De kracht lag in snelheid en kennis van deze medewerkers van Fondo. De samenwerking was bovendien prettig omdat er ruimte was voor extra vragen.”

Met VMware Workspace UEM is een technisch hoogwaardig en stabiele omgeving neergezet. Stabiel in de ondersteuning en mogelijkheden die het biedt. Inmiddels heeft ICT NML dat met hulp van Fondo uitgerold bij meerdere gemeentes en biedt Fondo beheerondersteuning.

Over ICT NML

ICT NML is een organisatie waar vernieuwing en verandering een constante factor is. Het is een samenwerkingsverband van gemeenten in Noord- en Midden Limburg, met uniforme werkprocessen, eenduidige dienstverlening en de vorming naar een regieorganisatie. ICT NML verzorgt voor de aangesloten partners het ICT-beheer, ICT-onderhoud en faciliteert bij automatiseringsvraagstukken. Zie: ICT NML | ICT voor lokale overheden in Noord- en Midden-Limburg