Fondo
Zoeken Contact

Afgesloten van de buitenwereld tijdens de Lunch & Learn Security: Stel het zenuwstelsel van uw zorgorganisatie veilig

 

De sfeer en locatie paste uitstekend bij het onderwerp van deze Lunch & Learn. Een grote groep Security professionals van de grote ziekenhuizen in ons land kwamen bijeen in een bunker op Fort bij Vechten, afgesloten van de buitenwereld doordat de mobiele telefoons binnen deze bunker geen bereik meer hadden! Op maandagochtend 27 juni ontvingen we onze gasten in Bunnik en namen hen mee in twee praktijkverhalen.

 

 

 

Erik de Jong beet de spits af en creëerde direct de juiste sfeer. Erik, adviseur bij Fox-IT met veel ervaring als Information Security Professional, omarmde onze deelnemers en introduceerde hen binnen de wereld van hackers op een grappige wijze. Vanuit het perspectief van deze community informeerde Erik ons over de verdiensten die het 'ons'hackers in de afgelopen jaren heeft opgeleverd. Tegelijkertijd toonde hij dat 'wij' hackers meer bedreigingen ervaren, doordat o.a. IT-afdelingen zich steeds beter verweren en zo het onze community steeds lastiger maakt. Samenvattend was er een overzicht van grote bedreigingen die de hackers-community ervaart voor het voortbestaan van hun werkzaamheden.

 

 

 

Na een koffiepauze en alle gemiste oproepen beantwoord te hebben luisterden de deelnemers naar de opzet, keuzes, randvoorwaarden en voornamelijk de geleerde lessen van een project die hackers als bedreiging ervaren. Michiel Dieben, Information Security Officer bij Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en Joris Adriaanse, Business Development Manager bij FONDO vertelden waarom, op welke wijze en met het oog op de toekomst het LUMC de oplossing VMware Carbon Black heeft geïmplementeerd. Het werd een interactieve sessie waarin veel vragen vanuit het publiek kwamen waardoor meer ervaringen met elkaar gedeeld werden.

Tijdens de lunch was er gelegenheid om verder kennis te maken met elkaar en na te praten over beide sessies. Als afsluiting konden de deelnemers aansluiten bij de rondleiding over het Fortterrein, begeleid door vriendelijke gidsen. Na afloop ontvingen we complimenten over de presentaties en de organisatie. Kortom, een geslaagd evenement!

 

Meer Lunch & Learn-sessies

Dit jaar volgen er meer Lunch & Learn sessies, met diverse onderwerpen. Zodra de programma’s rond zijn laten wij het u weten op deze pagina. Houd deze pagina goed in de gaten of meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief, dan ontvangt u deze in uw mailbox.

Wilt u eens sparren over verbetermogelijkheden van het beveiligen van uw endpoints en datacenter(s) binnen uw organisatie? Neem gerust contact met ons op via [email protected].