Fondo
Zoeken Contact

Een kijkje in de toekomst tijdens de Lunch & Learn: Wearables in de zorg

 

Op dinsdag 7 februari ontvingen wij onze gasten in de Skylounge van CORPUS: Reis door de mens in Leiden. Op deze inspirerende locatie kwamen wij samen voor de Lunch & Learn: Wearables in de zorg. ‘Reis door de mens’ en ‘zorg’, toepasselijk hé? Dit is dan ook het idee van ons concept: een locatie die bij het betreffende onderwerp past.

 

Door de stakingen van het streekvervoer in de week van 6 februari was het even spannend of iedereen op tijd aanwezig kon zijn. Gelukkig viel het mee en konden onze collega’s Joris Adriaanse (Business Development Manager) en Marc de Haas (Business Mobility Support Engineer) op tijd de aftrap doen van de Lunch & Learn. Na een korte aankondiging over het verloop van de dag, gaf Ted de Gouw, IT-architect bij het Radboudumc, een presentatie over de verschillende wearables en trends binnen de zorg. Hij liet ons zien welke wearables het Radboudumc al in gebruik heeft, wat hun toekomstvisie is en hoe ze omgaan met ontwikkelingen binnen het IT-landschap. Ter verduidelijking van zijn presentatie gebruikte Ted toepasselijke afbeeldingen, wat zeer verhelderend werkte en weinig vragen opriep bij de gasten.

 

Na een korte koffiepauze en enkele gerichte vragen gaf Ted het stokje over aan Joris en Marc. Zij presenteerden hoe wearables kunnen worden beheerd en beveiligd in de zorg met VMware Workspace ONE, wat van meerwaarde is voor medisch specialisten, patiënten tijdens hun verblijf en voor patiënten thuis. Met een van de aanwezige wearables gaven Joris en Marc een AR-demo. Hiernaast presenteerden zij ook de toekomstige AR/VR-mogelijkheden in de zorg, zoals Horizon in VR.

 

Een Lunch & Learn zonder lunch is geen echte Lunch & Learn. Daarom begonnen we na de presentaties van Ted en Marc & Joris aan de lunch. Dit was een mooie gelegenheid om te discussiëren over actuele IT-ontwikkelingen binnen de zorg en eventueel vragen te stellen die tijdens de presentaties waren blijven hangen. Als afsluiting van het programma konden de gasten aansluiten bij de rondleiding ‘Reis door de mens’.

Tijdens en na afloop ontvingen wij complimenten over de presentaties en de organisatie, dus we kunnen met een positief gevoel terugkijken op een geslaagd evenement!

 

Meer Lunch & Learn sessies

Dit jaar volgen er meer Lunch & Learn sessies over diverse onderwerpen. Zodra de programma’s rond zijn laten wij het u weten op deze pagina. Houdt deze pagina goed in de gaten of meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief, dan ontvangt u deze in uw mailbox.