Fondo
Zoeken Contact
Danny Koster

Danny Koster

IT Consultant

Migratie hoofdpijn? Gelukkig is er Exodus

Wanneer de IT-organisatie besluit dat het tijd is om over te stappen naar een nieuwe MDM oplossing, dan speelt de volgende uitdaging altijd meteen op: Hoe krijg ik al mijn gebruikers gemigreerd? Dit kan de overstap en succes van de nieuwe MDM oplossing namelijk maken of breken!

 

Het succes van een dergelijke omvangrijke operatie hangt sterk af van de migratie van alle gebruikers op de nieuwe MDM oplossing. De vraag is vooral hoe kunnen we het zo eenvoudig mogelijk maken voor onze gebruikers? Eenvoudig betekent: zonder dat het teveel tijd kost van de gebruiker, de servicedesk en beheerders. Want iedereen die dit al een keer heeft mee gemaakt weet hoeveel werk er in een migratietraject zit.

Denk alleen al aan de on-site support die extra ingezet moet worden voor de gebruikers. Vaak hebben zij zelf niet gevraagd om met een ander systeem te moeten werken. Verandering biedt soms nog wel eens weerstand. Denk ook aan de contactmomenten die toenemen bij de Servicedesk en dat er nieuwe migratie instructies en handleidingen gemaakt moeten worden. Vergeet niet dat de beheerders alles in controle moeten houden en ervoor zorgen dat de migratie zo soepel mogelijk verloopt. Dit soort migraties, groot of klein, kosten regelmatig erg veel tijd, geld en frustratie op sommige momenten.

Processen vereenvoudigen

Zou het niet mooi zijn als er een oplossing is die deze processen kan vereenvoudigen? Dat gebruikers op eigen initiatief zelf de migratie kunnen uitvoeren? Dat de beheerorganisatie eigenlijk alleen voor documentatie, communicatie en eventuele minimale support hoeft te zorgen? Dat is er! De Saas tooling die perfect bij dit vraagstuk aansluit is Exodus.

 

Exodus zorgt ervoor dat gebruikers van de oude MDM oplossing een naadloze migratie ervaren naar de nieuwe oplossing. De Companion applicatie, te gebruiken op elk device, begeleidt de gebruiker in stappen, van het uitschrijven tot en met het inschrijven. Dit gebeurt zonder tussenkomst van de Servicedesk of een Beheerteam. Het unieke is dat de gebruiker volledig zelf in controle is van het starten van zijn migratie tot het voltooien.
En Exodus is meer. Zo houdt de tool bij wie in welke stap is in het migratie proces. Hierdoor kan je als beheerder het proces volgen en gebruikers pro-actief ondersteunen zodra je ziet dat hij of zij dreigt vast te lopen in zijn migratieproces.

 

MDM omgevingen

Exodus werkt goed samen met verschillende MDM omgevingen, denk aan VMware Workspace ONE, Mobile Iron, Microsoft Intune etc. De Companion App zorgt ervoor dat Exodus vanaf elk IOS (DEP of NON-DEP), MacOS of Android apparaat is uit te voeren.

Om een migratie uit te voeren zijn er een aantal vereisten, die eenvoudig te vinden zijn in de documentatie van Exodus. Een van deze requisites is een API Admin account omdat Exodus gebruik maakt van de API call’s van de MDM oplossing. Door middel van deze calls kan Exodus namens de gebruiker de uit- en inschrijving doen. Als aan alle vereisten is voldaan is het maken van een migratieplan zeer eenvoudig.

Hulp nodig bij een migratie? Bel ons op 088 1263 500 of neem contact op via [email protected]

 

Kijk dit filmpje voor een uitgebreide demo of klik hier voor meer informatie over Exodus