Fondo
Zoeken Contact

'Overal kunnen werken met zware grafische applicaties'

Op elk moment met elk device op elke willekeurige plek kunnen werken: het is de basis voor de moderne, digitale werkomgeving. Die basis wordt een stuk complexer als je veel en zware grafische rekenkracht nodig hebt. En dat is het geval bij Smart Asset Integrity Solutions. 

Smart AIS en Euro Drone Inspections zijn dé experts op het gebied van Asset Integrity, Inspectie Services, 3D-laserscanning en Drone Data Capture. Het bedrijf is gevestigd in Schiedam en een zusteronderneming van ingenieursbureau KH Engineering. De activiteiten van beide bedrijven spelen zich vooral af in de sectoren opslag, logistiek, chemie, (nieuwe) energie en voedingsindustrie.

 

 

Enorme CPU-capaciteit

Voor haar opdrachtgevers brengt Smart AIS assets in kaart, zoals gebouwen, opslagterminals, boorplatforms, tunnels en fabrieken. Dat doen de Smart-mensen met behulp van 3D-laserscanners en drones. Die leveren grote hoeveelheden data aan, die vervolgens aan elkaar worden gekoppeld om het te scannen object volledig in kaart te brengen. Dit vraagt om enorm veel data- en CPU-capaciteit.

Bij het koppelen van de puntenwolken werken meerdere specialisten aan hetzelfde project en met dezelfde data. Toen iedereen nog vanuit kantoor werkte verliepen deze werkprocessen goed. De beperkingen van deze werkmethode werden echter zichtbaar toen thuiswerken de norm werd en medewerkers externe datadragers fysiek bij collega’s moesten afleveren.

 

 

 

Specialistische kennis

Op advies van de ondersteunende IT-afdeling van Smart AIS werd FONDO ingeschakeld. Met VMware Horizon is er een Virtual Desktop Infrastructuur ingericht met ontzettend veel grafische rekenkracht. Daartoe is in de hardware-laag een Nvidia-Grid-oplossing aangebracht.

"Het vereist specialistische kennis om dit goed te configureren”, zegt de projectmanager bij FONDO. “Die specialistische kennis hebben wij in huis, mede omdat we VMware-specialist zijn.”

 

 

Enorme tijdwinst en minimaliseren dataverlies

De voordelen voor Smart AIS zijn evident, vult Martijn van ’t Wout aan. Als Business Unit Manager van Smart AIS en Euro Drone Inspections was hij nauw betrokken bij het project. “We hebben een enorme versnelling in de processing van onze data gerealiseerd. Per project zijn we gemiddeld 30% sneller. Bij een groot project kan dit wel honderden uren in tijd schelen. We kunnen met dezelfde capaciteit nu gewoon meer projecten doen.”

 

 

'We hebben
30% tijdwinst
geboekt'

 

Naast tijdbesparing kunnen medewerkers niet alleen vanuit huis aan projecten werken, maar ook op locatie bij de klant. “We hoeven niet langer data uit te wisselen via externe schijven, waardoor ook het gevaar van dataverlies is geminimaliseerd. Bovendien beschikken onze medewerkers altijd over dezelfde data. Als je toegang tot internet hebt, heb je toegang tot de applicaties en de bestanden.”

 

Kostenbesparing

Een bijkomend voordeel is dat de mensen van Smart AIS voortaan minder zware laptops nodig hebben. “Er werd gewerkt met vrij dure power-laptops. Nu de data- en rekencapaciteit op de server zit, hoeft de capaciteit van laptops niet zo groot meer te zijn. Ook daar besparen we kosten mee. De pluspunten van deze nieuwe toepassing leveren uiteindelijk weer voordeel op voor onze klanten.”

 

Meer informatie

Lees ook onze andere blogs en referentiecases. Wilt u informatie of sparren over de mogelijkheden van een moderne werkplek binnen uw organisatie? Vul ons contactformulier in en stel uw vraag. Wij nemen direct contact met u op. Of bel ons op 088-1263 500.