Fondo
Zoeken Contact

De medewerker centraal 

Smartfolio maakt belangrijke bestanden beschikbaar

Het nieuwste product in het Workspace One-portfolio is de Smartfolio-app. Deze app is een aanvulling op de Content-app, die al wat langer beschikbaar is. Content voorziet medewerkers van krachtige productiviteitstools, zoals documenten maken en bewerken. Met Smartfolio kun je belangrijke bestanden veilig en overal beschikbaar stellen aan gebruikers. Denk aan een voorbeeld-loonstrook, een personeelsgids, handleidingen of trainingsmateriaal.

Toepassingen

Smartfolio is door VMware ontwikkeld vanuit een klantbehoefte in de luchtvaartbranche. Het doel was om de informatievoorziening in de cockpit te optimaliseren. Piloten raadplegen op een dag namelijk diverse soorten informatie en moeten deze snel en met zekerheid beschikbaar hebben. Denk bijvoorbeeld aan situatieschetsen van vliegvelden die zij bezoeken of aan interne procedurebeschrijvingen.

Doordat verplichte bestanden altijd in de app beschikbaar zijn, hoeft de medewerker niet van tevoren na te denken over het lokaal zetten van dergelijke content. Die wens leeft natuurlijk niet alleen voor luchtvaartpersoneel maar in meerdere bedrijfstakken. De Smartfolio-app wordt inmiddels dan ook toegepast in verschillende sectoren:

  • Luchtvaart
  • Bouw, techniek en montage
  • Training
  • Verkoop

Beheer

Je beheert de content voor de Smartfolio-app eenvoudig via Workspace One UEM. Zo is het mogelijk om bestanden als ‘verplicht’ aan te duiden, zodat deze te allen tijde op de apparaten van je medewerkers staan. Verder kun je eenvoudig de lifecycle van bestanden beheren door nieuwe versies vanaf een specifieke datum automatisch te laten downloaden.

Beschikbaarheid

De Smartfolio-app heeft een gebruiksvriendelijke interface, waarin bestanden makkelijk te vinden zijn, zoals de screenshots laten zien.

De app is op dit moment alleen beschikbaar voor iOS en iPadOS. Smartfolio is bruikbaar vanaf Workspace One Advanced en hoger. Je kunt de app eenvoudig toevoegen via Apple Business Manager. De content beheer je via de content-sectie in Workspace One UEM.

 

Heb je vragen over de Smartfolio-app? Neem dan contact op met Mathijs de Ruiter.

https://youtu.be/sarUciPEKBU