Fondo
Zoeken Contact

‘Eén naam voor mobile device management: Fondo’

Binnen Jan de Rijk Logistics groeit het gebruik van mobiele apparaten explosief. Dat maakt efficiënter beheer en betere beveiliging noodzakelijk. “Uit ons marktonderzoek kwam maar één naam voor mobile device management naar voren”, aldus ICT-directeur Heino Kempers.

Fondo en Jan de Rijk werken sinds het voorjaar van 2019 samen. “Ze overtuigden ons al bij de eerste contacten met hun kennis en bewezen trackrecord”, weet Kempers zich te herinneren. “De aanpak was vervolgens ook voortvarend. Binnen enkele weken was alles geïnstalleerd en uitgerold. We hebben een mooie stap vooruit gemaakt.”

Transport en logistiek

Jan de Rijk Logistics is een toonaangevend Nederlands bedrijf op het gebied van transport en logistiek. De vrachtwagens van Jan de Rijk – de vloot telt meer dan 1.000 voertuigen –kennen de weg in 14 Europese landen. Het bedrijf met hoofdzetel in Roosendaal heeft verspreid over de landen 27 vestigingen. Daar maken warehouses met 130.000m2 aan magazijnruimte onderdeel van uit.

Het zakelijk gebruik van mobiele apparaten (zoals smartphones en laptops) door de 1.400 medewerkers van Jan de Rijk groeit enorm. “Dat is niet meer handmatig te managen”, weet Kempers. “Naast de smartphones hadden we een oplossing nodig voor Windows10 en de laptops. Met de inzet van Workspace ONE heeft Fondo die geleverd.”

Veiligheid harde eis

Vooral aan het onderdeel veiligheid hecht Kempers veel waarde. “Gebruikers mogen niets zelf installeren, om illegale software en virussen buiten de deur te houden. Alleen Fondo kon aan die harde eis voldoen.”

De mobiele apparaten worden binnen Jan de Rijk Logistics op verschillende plekken en voor verschillende doeleinden gebruikt. Zo scannen medewerkers in warehouses er goederen mee in en uit, gebruiken chauffeurs ze voor digitale aftekening van ontvangst en beheren buitendienstmensen met smartphones en laptops onder meer hun mail, agenda en bestanden. “Dat alles moet veilig gebeuren.”

Uren tijdwinst

De uitrol van nieuwe apparaten verloopt veel efficiënter dan voorheen, ziet Kempers. “In het imagen en installeren van applicaties zat voorheen een paar uur per laptop. Nu kost dit bijna geen tijd meer. Medewerkers installeren de apps zelf, vanuit een door ons bepaalde catalogus.”

Dankzij de mdm-software verloopt ook het beheer vele malen vlotter. “Apparaten moesten nog vaak naar de centrale IT-afdeling in Roosendaal worden opgestuurd. Daardoor konden mensen hun smartphone of laptop een tijdje niet gebruiken. Nu vinken wij aan wat er voor welk apparaat moet gebeuren en gaat dat automatisch. We stellen settings bij, encrypten de harde schrijf, noem maar op. De druk op onze support-afdeling is enorm afgenomen.”

Die ruimte is hard nodig. “Het gaat nu al om honderden devices, maar het gebruik neemt echt explosief toe. Met Workspace ONE kunnen we dat allemaal behappen.”