Fondo
Zoeken Contact

De medewerker centraal 

Toename in phishing: hoe te handelen?

Nu veel Nederlanders meer thuis aan het werk zijn en organisaties de nieuwe werksituatie in digitaal en hybride werken implementeren voor hun medewerkers, zien cybercriminelen hun kans schoon om misbruik van te maken van deze nieuwe situatie. Volgens het FD is het aantal valse e-mailberichten inmiddels vervijfvoudigd. We helpen u graag bij het voorkomen van een dergelijke cyberaanval met deze 3 tips:

Stel uw medewerkers continu op de hoogte

Het is als IT-afdeling van uiterst belang uw organisatie op de hoogte te stellen van deze ontwikkeling  in cyberaanvallen zoals phishing. E-mails die verdacht lijken, dient men te verwijderen en niet worden bekeken. Adviseer bij twijfel om contact op te nemen met de IT-afdeling om te controleren of de betreffende e-mail gevaarlijk is.

Hierbij is het belangrijk te weten dat alleen het onderwerp van de e-mail niet voldoende is om te beoordelen of het een veilige mail is of niet. Het verifiëren van het e-mailadres van de afzender kan een manier zijn om te achterhalen of de e-mail veilig is. Is bijvoorbeeld de domeinnaam van de afzender wel geldig?

Zorg dat u up-to-date bent

Voorkomen dat er door middel van phishing een cyberaanval plaatsvindt in uw omgeving, blijft altijd lastig. Zorg er daarom juist nu voor dat uw bedrijfsdata veilig zijn opgeslagen en dat uw back-ups in orde zijn. Dit is juist het moment om te inventariseren of al uw systemen up-to-date zijn. Uw server-omgevingen maar ook de endpoints van gebruikers dienen altijd de laatste beveiligingsupdates te hebben om malware, non-malware of andere type aanvallen zo veel mogelijk te beperken.

Eenvoudig beheer

Met een oplossing zoals Workspace ONE kunt u eenvoudig deze beveiligingsupdates inventariseren en installeren op de devices van uw gebruikers. Platformen zoals Android & iOS maar ook macOS & Windows kunnen op een makkelijke manier worden beheerd. Ook wanneer de apparaten niet binnen het kantoor zijn, kunnen de laatste updates worden afgedwongen.

Door een uitbreiding met Workspace ONE Intelligence, i.c.m. geavanceerde Endpoint beveiligingstools zoals Carbon Black of Lookout, kunt u processen zelfs volledig automatiseren. De benodigde updates worden bijvoorbeeld automatisch doorgevoerd of apparaten automatisch in quarantaine geplaatst wanneer er aanval is gedetecteerd. In deze videos ziet u hoe dit werkt.

Wilt u meer informatie over wat dit voor uw beheeromgeving kan betekenen? Neem contact met ons op, bel 088 12 63 500 of stuur ons een email naar [email protected]