Fondo
Zoeken Contact
Blog Stephan

Stephan Nijhuis

Business Mobility Consultant

De medewerker centraal 

VCI bij Fondo

Mijn naam is Stephan Nijhuis en sinds augustus 2018 mag ik mij met veel trots een Fondo’er noemen! Binnen Fondo ben ik werkzaam als Business Mobility Consultant en sinds januari 2019 als VMware Certified Instructor (VCI) voor de Digital Workspace. Hier zitten trainingen voor AirWatch en Workspace ONE bij in.

Vorig jaar ben ik samen met een collega naar het VMware-kantoor in Milton Keynes (UK) afgereisd om daar een vijfdaagse opleiding ‘Train de trainer’ te volgen. Dit was een forse uitdaging, maar we hebben dit beiden succesvol afgerond.

Waarom als VCI?

Voor mij is het belangrijk om mensen te inspireren en kennis te delen. Het VCI-schap zorgt ervoor dat ik dit op een hoog niveau mag beoefenen. Het is een onwijs gave uitdaging en ik beleef er echt heel veel plezier aan.

Op dit moment zijn er binnen de VMware-regio EMEA (Europe, Middle East, Africa) zeven VCI’s voor de Digital Workspace. Twee daarvan zijn werkzaam bij Fondo:  Joris Adriaanse en mijn persoon.

VCI, wat is dat nou precies?

VCI staat voor VMware Certified Instructor. Dit wil zeggen dat er namens VMware les mag worden gegeven over producten in hun eigen portfolio. In ons geval is dat dus toegespitst op Workspace ONE: Digital Workspace. Daarnaast is onze collega Hans Kraaijeveld VCI op het gebied van vSphere (DCV) en Horizon (DTM).

Digital Workspace – wat houdt de training in?

De training duurt vijf dagen en bestaat uit verschillende onderdelen, te weten:

  • Curriculum

Uiteraard wordt er veel theorie gedeeld met de cursisten. In combinatie met anekdotes over praktijkervaringen en whiteboard-tekeningen proberen we de kennis tastbaar, zichtbaar en interactief te maken voor de leerlingen.

  • Labs

Om leerlingen beter bekend te maken met de Workspace ONE-omgeving is er een speciale lab-omgeving beschikbaar tijdens de training. Hier kunnen leerlingen met opdrachten een Workspace ONE-omgeving inrichten en functioneel werkend zien, mits de juiste stappen zijn doorlopen. Ook krijgen ze te maken met troubleshooting, als er tijdens het proces iets mis gaat.

  • Type klassen

De lessen zijn op verschillende manieren te volgen:

  1. Live Online Classes

Een live training, gehost via WebEx. Leerlingen krijgen een link om de specifieke training op het gegeven tijdstip bij te wonen.

  1. Classroom Classes

Dit is de meest traditionele manier van lesgeven, in een leslokaal.

  1. Hybrid Classes

Klassikaal onderwijs, waarbij er ook leerlingen zijn verbonden via WebEx.

Doelgroep

De doelgroep voor deze training is erg breed. Na het volgen ervan kunnen leerlingen zich aanmelden voor het examen VMware Certified Professional – Digital Workspace 2019 (VCP-DW 2019). Uiteraard kan de training ook worden gevolgd voor het up-to-date houden van het kennisniveau van de leerling.

VCI-status

Om de VCI-status te behouden moeten de VCI’s meermaals per jaar lesgeven en een goede score krijgen van de leerlingen. Tevens is het voor ons belangrijk om onze kennis en certificeringen up-to-date te houden. Dit doen wij door middel van het lezen van blogs, tech-items en uiteraard praktijkervaring.

Trainingen

Sinds april zijn de trainingen voor Workspace ONE aangepast. Hieronder een overzicht van de nieuwe trainingsmogelijkheden.

Wilt u meer weten over de VMware Certified Instructors? Neem dan contact met ons op!