Fondo
Zoeken Contact
profielfoto, man, kaal, lach, bruine ogen

Ron Huntman

Senior Consultant

Vier situaties van uitgebreide beveiliging die IT-managers helpt - deel 3

De afgelopen twee jaar hebben veel organisaties een ongekende druk gevoeld om hun digitale transformatie te versnellen. Het hybride werken is nu het nieuwe normaal geworden. In het licht van deze snelle veranderingen en steeds meer bijkomende onzekerheden is het cruciaal om de juiste beveiligingssystemen te hebben. Zodat alle primaire processen in uw organisatie nog steeds vol vertrouwen doorlopen en kunnen ontwikkelen.

Als gecertificeerd partner van VMware en Microsoft helpen wij organisaties zoals die van u in hun zero trust-strategie. Wanneer u weet dat uw organisatie is beschermd tegen grote en kleine bedreigingen, zowel extern als intern, bouwt u vertrouwen op dat u slaagt in uw zero trust-strategie. In een reeks van vier leest u in dit 3e deel hoe andere organisaties dit vertrouwen opbouwen.

 

Integratie en AI-kracht in uw Zero Trust Security

Bij de verschuiving van on-premises beveiliging naar een meer gelaagde Zero Trust aanpak is het noodzaak om uw infrastructuur opnieuw te beoordelen. Dat is nogal een onderneming wanneer het een organisatie betreft met meer dan 17 miljoen geregistreerde gebruikers in meer dan 100 landen. Toen deze organisatie hun traditionele antivirus parallel aan hun Microsoft oplossingen gebruikten, merkten zij dat Microsoft Defender for Endpoint als eerste een barrière vormde tegen aanvallers. Bij 99% van de incidenten was het de eerste die bedreigingen detecteerde en erop reageerde.

Dit beschermingsniveau gaf deze organisatie het vertrouwen om de antivirus software van derden te verwijderen en te vertrouwen op de uitgebreide, geïntegreerde lagen van Microsoft voor hun Zero Trust beveiliging. Dankzij de native integratie kunnen de intelligente tools het waarschuwingsvolume met 90% verminderen en tot 97% van de aanvallen op endpoints automatisch herstellen. Inmiddels maakt deze organisatie ruimschoots gebruik van meerdere componenten binnen Microsoft Defender for Endpoint om hun wereldwijde activiteiten te beschermen, zoals: Threat and vulnerability management, attack surface reduction, endpoint detection and response (EDR) en automatic investigation and remediation.

 

Microsoft Cloud App Security (Microsoft Defender for Cloud Apps) biedt de IT-afdeling de mogelijkheid om informatie van Google Workspace en applicaties van derden te analyseren en classificeren in combinatie met de compliance tools van Microsoft. Dit geeft hen de macht om bepaalde activiteiten te beperken en regelgeving af te dwingen.

Door de integratie met Intune, een onderdeel van Microsoft Endpoint Manager voor het beheer van mobile devices en applicaties, hebben zij naast geautomatiseerde bedreigingsdetectie en -herstelmogelijkheden ook de mobiliteit van hun werknemers enorm vergroot en tegelijkertijd hun bedrijfskosten verlaagd. Toen werknemers zich moesten aanpassen aan Covid-19 maatregelen waren er vrijwel geen beveiligingsproblemen. Vanaf dag een waren zij voor meer dan 90% klaar om over te stappen op een thuiswerkmodel.

Uw roadmap naar een Zero Trust security oplossing

Lees ook de andere drie blogartikelen met cases van andere organisaties waarin stappen gezet zijn in hun Zero Trust strategie.

Onze consultants helpen u graag om samen met u de volgende stap te zetten op uw roadmap naar een zero trust-strategie. Wilt u daar eens over van gedachten wisselen? Bel 088 1263 500 of stuur een mail naar [email protected]