Fondo
Zoeken Contact
profielfoto, man, kaal, lach, bruine ogen

Ron Huntman

Senior Consultant

Vier situaties van uitgebreide beveiliging die IT-managers helpt - deel 4

De afgelopen jaren hebben veel organisaties een ongekende druk gevoeld om hun digitale transformatie te versnellen. Het hybride werken is nu het nieuwe normaal geworden. In het licht van deze snelle veranderingen en steeds meer bijkomende onzekerheden is het cruciaal om de juiste beveiligingssystemen te hebben. Zodat alle primaire processen in uw organisatie nog steeds vol vertrouwen doorlopen en kunnen ontwikkelen.

Als gecertificeerd partner van VMware en Microsoft helpen wij organisaties zoals u in hun zero trust-strategie. Wanneer u weet dat uw organisatie is beschermd tegen grote en kleine bedreigingen, zowel extern als intern, bouwt u vertrouwen op dat u slaagt in uw zero trust-strategie.
In een reeks van vier leest u in dit laatste deel hoe andere organisaties dit vertrouwen opbouwen.

 

Eenvoud is sterker

De meeste beveiligingsprofessionals zijn het er gezamenlijk over eens dat silo’s in organisaties risico’s met zich meebrengen. Samen met Microsoft stellen wij organisaties in staat hun beveiliging te vereenvoudigen en te versterken door tot 50 verschillende producten te consolideren en te integreren met andere tools waardoor onderzoek en herstel gestroomlijnd wordt.

Toen een grote zorgorganisatie besloot af te stappen van de hoeveelheid redundante beveiligingslicenties waarop ze al lang vertrouwden, spraken ze onder andere met Microsoft Security voor een eenvoudigere, beter beheerde beveiligingsoplossing. Zij hadden ca. 300 verschillende oplossingen van leveranciers waarvan vele ontworpen waren voor specifieke functies. Het doel van de CIO was dit te vereenvoudigen.

Hun legacy beveiligingsoplossingen vervingen zij door o.a. Microsoft Sentinel, - Defender for Cloud en - Azure Firewall. Het IT-team van deze organisatie kreeg hierdoor meer tijd om zich te concentreren op de cruciale taken die menselijke aandacht vereisen. In het verleden hebben zij zoveel tijd besteed aan het onderhouden van het systeem waardoor ze het niet echt gebruikten. Nu krijgen ze gemakkelijk gedetailleerde informatie vanuit Microsoft Sentinel omdat het naadloos verbonden is met de aanwezige Microsoftoplossingen. Het voordeel is dat zij nu focus hebben en de nodige inzichten.
Zij gebruiken Microsoft Defender for Cloud om hybride workloads te beschermen. Alerts van deze software en Microsoft Defender for Cloud Apps worden aan elkaar geketend. De hele security suite is naadloos op elkaar afgestemd. Dat wordt gewaardeerd door de Cybersecurity Manager omdat zij op één plek een alomvattend beleid kunnen maken voor het omgaan met beveiligingsproblemen.

 

Fondo helpt met uw Zero-Trust strategie

In heel Europa helpen wij organisaties van elke omvang en zien achter de schermen de securityteams onbezorgd hun doelen bereiken. Ondanks nieuwe bedreigingen waarmee zij dagelijks geconfronteerd worden zetten zij hun werk voort om hun organisatie te helpen bij hun digitale transformatie. Wilt u ook uitgebreide beveiliging, diepgaande intelligentie en vereenvoudigde taken voor uw securityteam? Onze consultants helpen u graag om samen met u de volgende stap te zetten op uw roadmap naar een zero trust-strategie. Bel 088 1263 500 of stuur een mail naar [email protected] om er samen over van gedachten te wisselen.

Dit is het laatste deel in een reeks van vier blogs. Lees ook
Deel 1: Omvangrijk betekent dekking van uw hele omgeving
Deel 2: Omvangrijk betekent niet alleen dekking van uw hele omgeving, het is ook de beste bescherming
Deel 3: Integratie en AI-kracht in uw Zero Trust Security