Fondo
Zoeken Contact

Marc de Haas

Business Mobility Support Engineer

Nooit te oud om te leren

Tien jaar geleden heb ik besloten om het lesgeven in het basisonderwijs achter mij te laten. Hierna ben ik, via verschillende carrièrewegen, bij Fondo terechtgekomen als Business Mobility Support Engineer. Een omgeving waar meer dan genoeg ruimte is om mijn IT-knobbel te laten groeien. Onder andere door de uitgebreide mogelijkheden van VMware en door het oplossen van cases die bij onze support afdeling binnenkomen.
Toch is die onderwijskriebel nooit helemaal weggegaan, waardoor bij mijn collega’s de vraag opkwam: waarom zou je IT en lesgeven niet combineren? Om die reden heb ik dan ook onlangs mijn VMware Certified Instructor (VCI) certificering behaald, zodat ik die passie van vroeger nieuw leven in kan blazen. Hier ga ik in deze blog dieper op in.

 

Wat is een VMware Certified Instructor?

VMware Certified Instructors zijn, zoals de naam al doet vermoeden, experts die door VMware bevoegd zijn om lessen te geven over hun producten. Denk hierbij aan trainingen op het gebied van VMware Workspace ONE of VMware Horizon. Zelf ben ik gecertificeerd op VMware Workspace ONE, waardoor ik verschillende Deploy and Manage courses mag geven aan uw organisatie. Mijn mede VCI’s binnen Fondo zijn echter op andere gebieden gespecialiseerd, waardoor er voor vrijwel iedere wens wel een training te geven is.

Eén ding staat vast: door het VCI-label weet u zeker dat de instructeur die voor de klas staat, weet waar hij het over heeft. De instructeur weet zijn lessen te verrijken door het delen van eigen ervaringen en user cases.

 

Waarom kiezen voor een officiële VMware training van Fondo?

  • Courses worden gegeven door VMware Certified Instructors;
  • Uitgebreide hands-on labs en e-boeken zijn inbegrepen;
  • Een training van Fondo kan zowel op locatie, als remote gegeven worden;
  • De lessen kunnen in het Engels en/of Nederlands gegeven worden.

 

Ik heb meegemaakt dat zelfs beheerders die regelmatig tot dagelijks in de Workspace ONE UEM of Access consoles werken, tijdens deze trainingen nieuwe kennis opdoen om zo de afgenomen diensten nog beter te benutten. Je bent tenslotte nooit te oud om te leren en een verbetering kan in een klein verborgen hoekje zitten.

Afhankelijk van de training die afgenomen wordt, kom ik of een van mijn collega VCI’s gedurende de periode bij u op locatie, of geven wij, indien gewenst, de lessen remote. De lessen die gegeven worden bestaan niet puur uit theorie, maar bevatten meerdere hands-on labs en simulaties om het voor de deelnemers ook interactief te maken. Zoals we allemaal weten, leer je uiteindelijk het meest door handelingen zelf uit te voeren.

 

Duidelijk met FONDO.

Benieuwd naar de verschillende courses die gegeven kunnen worden door een VCI van Fondo? Neem een kijkje in de FONDO.ACADEMY folder of neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Wie weet sta ik binnenkort les te geven aan uw organisatie.

Marc de Haas vertelt u hier graag alles over. Neem contact op!