Fondo
Zoeken Contact
Blog Stephan

Stephan Nijhuis

Business Mobility Consultant

VMware verbetert zijn Anywhere Workspace-platform om intelligente, proactieve beveiliging voor alle devices mogelijk te maken

VMware Mobile Threat Defense, een nieuwe add-on in het Workspace ONE UEM-platform

VMware heeft diverse innovaties toegevoegd aan VMware Workspace ONE. Die maken het voor IT-teams gemakkelijker om alles rondom de moderne werkplek te beheren en apparaten van medewerkers beter te beveiligen.

Het huidige landschap van bedreigingen via mobile devices is divers. Ook onze huidige mobiele werkstijl vraagt om gespecialiseerde bescherming tegen phishing aanvallen en bedreigingen afkomstig van applicaties, apparaten en frauduleuze netwerken. VMware Workspace ONE Mobile Threat Defense, een nieuwe add-on voor het Workspace ONE UEM-platform, tilt de bescherming naar een hoger niveau. Het bevat de mobiele beveiligingstechnologieën van Lookout, marktleider op dit terrein.

 

 

De oplossing is gericht op:

 • Applicatie gebaseerde bedreigingen, waaronder mobiele malware, app-kwetsbaarheden en riskant applicatiegedrag en -configuraties.
 • Web- en inhoudskwetsbaarheden die door phishing worden blootgelegd via e-mail-, sms- en berichten-apps. Dit omvat kwaadaardige URL's, kwaadaardige webpagina's, video's en foto's, en web- en inhoudsgedrag en -configuraties.
 • Zero-day-bedreigingen en apparaat kwetsbaarheden, waaronder detectie van jailbreak en root-toegang. Apparaatrisico inclusief OS-versie en adoptie van updates.
 • Machine-in-the-middle-aanvallen en riskant gedrag zoals het strippen van SSL-certificaten, zwakkere algoritme-onderhandeling afdwingen, afwijkende applicatie  netwerkverbindingsactiviteit en kwetsbaarheden in verband met malafide wifi.

 

 

De applicatie-, apparaat- en netwerkbeveiliging kan worden geactiveerd binnen Workspace ONE Intelligent Hub, via Workspace ONE Mobile Threat Defense. Dit betekent dat IT-afdelingen geen afzonderlijke applicaties of agents hoeven te downloaden of implementeren. Essentiële informatie, inclusief waarschuwingen en voorgestelde oplossingen, wordt overgebracht via een bron die werknemers voor hun dagelijkse werk gebruiken.

 

Vereenvoudiging van Windows OS Update Management

Aangezien werknemers hybride werkstijlen omarmen zijn traditionele netwerkgebaseerde oplossingen ontoereikend om pc’s te beveiligen tegen kwetsbaarheden. Workspace ONE combineert cloud-native Windows 10 en Windows 11-beheer met intelligente automatisering om IT-afdelingen te helpen pc's naadloos te beveiligen, naast elk ander eindpunt, waar dan ook.

VMware Workspace ONE maakt het beheren van updates/patches nog eenvoudiger en verbetert de beveiligingsstatus van Windows-apparaten. Dit kan flexibel worden uitgebreid naar andere content en verenigt het beleid, implementatie en levenscyclusbeheer van het besturingssysteem vanuit de cloud.

Flexibiliteit is een inherent kenmerk van de nieuwe Workspace ONE Updates Lifecycle, waar kritieke updates kunnen worden geautomatiseerd via goedkeuringsgroepen. Beheerders behouden ondertussen de controle om patches die waarschijnlijk problemen veroorzaken met de hand te testen.

 

 

Verdere verbeteringen voor IT-beheerders zijn:

 • Patch OS-versies, apps en stuurprogramma's op elk moment samen, ongeacht of het apparaat zich op of buiten het bedrijfsnetwerk bevindt.
 • Gebruik analyses om te bepalen of er compatibiliteitsproblemen zijn voordat u een update pusht.
 • Definieer wanneer updates worden geïnstalleerd, zodat een tijdige uitrol mogelijk is met de minste verstoring van de gebruikerservaring.
 • Pauzeer of draai patches terug die problemen veroorzaken.
 • Creëer slimme distributieringen die uitschalen op basis van gewenste SLA's.
 • Automatiseer geavanceerde taken zoals verwijderen, opnieuw opstarten en noodzakelijke opruimtaken
 • Communiceer en delegeer passende acties aan het Sec-Ops-team via gedetailleerde, op rollen gebaseerde toegangscontroles.
 • Volg de voortgang via sterk verbeterde logboekregistratie, visualisatie en aangepaste dashboards.

Wilt u meer weten over het beveiligen van uw devices?