VMworld 2020: de vijf aanraders van Fondo
Dinsdag 29 september gaat VMworld 2020 van start. Dit keer geen mooi netwerkevent in Barcelona. Onder invloed van het coronavirus vindt alles online plaats. U kunt in drie dagen tijd meer dan 900 sessies volgen. Er zijn verschillende ‘learning tracks’, waaronder App Modernization, Digitale Workspace en Virtual Cloud Network. Dat kan leiden tot keuzestress. Om u te helpen heeft FONDO, een voorselectie gemaakt, in de vorm van een top-5.
Covid-19 heeft niet alleen invloed op de uitvoering van VMworld 2020. Die is dit keer niet (fysiek) in Barcelona maar voor het eerst volledig online. Maar ook op de inhoud van de sessies drukt het coronavirus zijn stempel. Zo loopt het onderwerp ‘thuiswerken’ als een rode draad door VMworld 2020.
Om sessies te kunnen volgen, kunt u zich aanmelden via deze link: https://www.vmworld.com/en/index.html
Het is belangrijk om dit voorafgaand aan het event te doen. Na aanmelding kunt u immers alles achteraf terugkijken. Vooraf raad ik de volgende vijf sessies aan.
1. VMworld General Session [GEN2859]
VMworld wordt geopend door Pat Gelsinger, Chief Executive Officer van VMware. Hij kondigt daarbij nieuwe zaken aan en dat maakt het tot een sessie die u niet mag missen!
Gelsinger laat zich bijstaan door Sanjay Poonen, Chief Operating Officer, Customer Operations, VMware. Samen zullen zij hun visie geven op de cruciale rol die digitale innovatie speelt in deze bijzondere periode.
2. Cloud Bursting in Healthcare, Government and Education to Achieve Agility and Scale [MCOP2938]
Hoe gaan organisaties in de sectoren gezondheidszorg, overheid en onderwijs om met flexibiliteit en schaalbaarheid in de cloud? Die vraag staat centraal in deze sessie. Thuiswerken geeft daaraan nog een nieuwe dimensie. Drie topsprekers lichten toe hoe zij ondersteuning bieden aan een almaar toenemend aantal gebruikers, zoals patiënten, burgers, studenten, docenten en werknemers. De sprekers zijn:
- Lynn Martin, Vice President Government, Education, and Healthcare, VMware
- Matthew Douglas, Sr. IT Director, Chief Enterprise Architect, Sentara Health
- Rama Dhuwaraha, Associate Chancellor and CIO, University Texas Systems
3. Solutions Keynote: Intrinsic Security, Intrinsic Advantage [IS2800]
Thuiswerken maakt beveiliging nog belangrijker dan het al was. En omvangrijker, omdat de end points zich op veel meer locaties buiten kantoor bevinden. In deze sessie leidt Sanjay Poonen een discussie over hoe VMware de beveiligingsuitdaging aangaat. Aan bod komen onder meer de volgende onderwerpen:
- de beveiliging moderniseren met Carbon Black Cloud,
- het netwerk beveiligen met NSX,
- verbeterde informatie over bedreigingen, en
- oplossingen bouwen met Workspace ONE en VeloCloud om extern personeel te beveiligen.
Tot slot vertelt Aparna Bawa, COO van Zoom, waarom zij voor beveiliging samenwerken met VMware.
4. Solutions Keynote: Journey to a Future Ready Workforce [DW2716]
We zijn dit jaar allemaal thuis gaan werken en zullen dat ook post-corona grootschalig blijven doen. Bedrijven bieden hun werknemers tools aan om deze nieuwe manier van werken mogelijk te maken. Maar hoe doe je dat duurzaam, het inrichten van een digitale werkplek? Shawn Bass is een autoriteit op het gebied van End User Computing en neemt u mee in de visie van VMware.
Met Future Ready Workforce-oplossingen kunt u toegang schalen, endpoints beheren en beveiligen en de netwerkrand optimaliseren. Dat kan via een uniform platform, waar uitzonderlijke gebruikerservaring en intrinsieke beveiliging voorop staan.
5. XDR EDR: How VMware's Integrations Re-Shape Protecting Your Assets [ISWS2952]
Een sessie voor mensen die geïnteresseerd zijn en/of zich bezighouden met security met Carbon Black.
Wat is XDR en waarom zou uw beveiligingsteam er enthousiast over moeten zijn? Die vraag beantwoorden Tom Corn (Senior Vice President, Security Products) en Brad Doctor (Sr. Director, Information Security) namens VMware. Ze gaan in op ‘endpoint detection’ en verbeterde responsmogelijkheden in de Carbon Black Cloud via Native XDR. Binnen deze context gaan ze ook in op nieuwe bronnen van telemetrie.