Fondo
Zoeken Contact
profielfoto, man, lach, blauw pak, stenen muur

Marc van de Logt

Technisch Specialist

VMworld 2021 - vijf tips voor interessante sessies voor Moderne applicaties

Het programma van VMworld 2021 staat bol van de sessies, demo’s en persoonlijke chats met bekend VMware-sprekers. Voor dat laatste heb je overigens een speciaal Tech+Pass-ticket nodig. Maar welke sessies zijn nu het meest interessant? Die vraag wordt ons veel gesteld. Ik help graag een handje en heb vijf pareltjes ontdekt rond het thema ‘Moderne Applicaties’. Hieronder staan ze op een rij en schrijf u direct in!

Deze sessies geven u een berg aan nieuwe informatie over bijvoorbeeld DevOps en transities naar DevSecOps. Verder passeren Cloud native-applicaties en microservices de revue. En er is volop aandacht voor Kubernetes, VMware Tanzu en de security die hierin wordt geïntegreerd. Kortom, schrijf u snel in!

1. Adding Custom Logic to TKG Cluster Deployment [CODE2749]

Het adopteren en implementeren van Kubernetes is binnen vele organisaties een lastig proces. Tanzu Kubernetes Grid (TKG) herbergt een perfecte set aan tools hiervoor. Voor het beheer van Kubernetes is een bepaalde logica vereist.
In deze sessie bespreekt Scott Rosenberg hoe je TKG-clusters implementeert en hoe je het lifecycle-management van deze clusters uitvoert. Hij legt bovendien uit waarom TKG een perfecte oplossing is en als containerplatform voor je organisatie aan alle vereisten voldoet.

2. Automate DevOps in a Cloud Native Way with VMware Tanzu [APP1412]

In deze sessie nemen Lino Telera en Manuel Coppotelli je mee hoe je DevOps-pipelines kunt automatiseren met behulp van VMware Tanzu. Zij vertellen meer over Cloud native-applicaties in een VMware Tanzu-omgeving. Ze laten zien hoe je met DevOps-tools uit het VMware Tanzu-portfolio de ontwikkeling en implementatie van Cloud native-applicaties kunt verbeteren.

3. Intro to VMware Tanzu Advanced: Speed the Delivery of Modern Apps at Scale [APP1804]

Maakt u al gebruik van Kubernetes? De grootste uitdaging voor organisaties die al gebruik maken van Kubernetes is het beheer van verschillende container-platforms over meerdere Cloud-omgevingen. Het antwoord op deze uitdaging is VMware Tanzu Advanced. Hiermee kunnen moderne applicaties nog sneller worden geleverd over verschillende Cloud-omgevingen. Niet alleen de snelheid is belangrijk, maar ook de security ervan. Een goed DevSecOps-framework staat hierbij centraal.
In deze sessie laten Eryn Muetzel en Megan Bruce zien hoe je verschillende producten uit VMware Tanzu Advanced kunt adopteren en inzetten voor je organisatie.

4. A Path to Production Ready Kubernetes with Ingress Services [NET2166]

Veel organisaties maken gebruik van Kubernetes als container orchestratie-platform. Een grote afhankelijkheid zijn de netwerk-services. Hoe leveren we L4-L7 services aan deze Kubernetes-clusters? De NSX-T Advanced Load Balancer biedt de mogelijkheid om ingress-services te leveren voor VMware Tanzu.
Bhushan Pai vertelt in deze sessie meer over de integratie van VMware Tanzu en NSX-T en de netwerk-services die NSX-T levert voor een op VMware Tanzu gebaseerd Kubernetes-cluster.

5. Cloud Workload Protection, Simplified [SEC2601]

VMware Carbon Black heeft een breed portfolio aan security-producten. Niet alleen de security van VM-workloads en -endpoints is van belang, zeker ook die van container-workloads.
In deze sessie vertelt Rob McGovern meer over de Cloud Workload Protection, met als doel volledige grip te krijgen op security met een AI-gedreven analysemodel. De workload-protection voor IT en DevOps-teams komt in deze sessie volledig ter sprake. Zeker de moeite waard dus!

Duidelijk met FONDO.

Ik wens je veel plezier tijdens VMworld Online. Wil je nog meer informatie over VMworld Online en welke sessies nog meer aanraders zijn? Lees dan onze tips op gebied van het modern datacenter  en security.

 

Marc van de Logt vertelt u hier graag alles over. Neem contact op!