Fondo
Zoeken Contact
profielfoto, man, lach, blauw pak, stenen muur

Marc van de Logt

Technisch Specialist

VMworld 2021: 5 sessie-tips over Modern Datacenter oplossingen

VMworld 2021 biedt naast algemene sessies vele break-out sessies over vele onderwerpen. Van visie en innovatie tot veiligheid en van multi-cloud tot end-user services. Wat te kiezen? Om die keuzestress te verminderen geeft ik hieronder vijf tips rond het thema ‘Modern Datacenter’.

Nee, het valt niet mee om uit al die verschillende sessies de meest interessante te kiezen. Over het thema ‘Modern Datacenter’ heb ik een selectie gemaakt van vijf aanraders. Tijdens deze sessies kom je veel te weten over de jongste ontwikkelingen binnen het SDDC, de bijdrage van VMware Cloud Foundation (VCF), de integratie met verschillende public cloud-omgevingen (zoals AWS en Azure) en de wijze waarop vRealize Suite-producten kunnen bijdragen aan een multicloud-strategie.

1. 10 Things You Need to Know About Project Monterey [MCL1833]

Vorig jaar kondigde VMware het project Monterey aan. Dit behelst de introductie van SmartNICs binnen het datacenter. SmartNICs zorgen voor het offloaden van systeemfunctionaliteiten, die in de kernel van de hypervisor of bare-metal-server plaatsvinden. Kom erachter hoe de performance, security en de beheersbaarheid worden verbeterd met SmartNICs.
In deze sessie lichten Niels Hagoort en Sudhanshu Jain de tien nieuwste zaken omtrent Project Monterey toe en de voordelen daarvan voor organisaties. Lees voor meer achtergrondinformatie omtrent Project Montery ook dit blog

2. Automate VMware HCX Workload Migration to VMware Cloud on AWS [MCL1050]

In deze sessie leggen Phoebe Kim en Asaf Blubshtein uit hoe je een integratie kunt bouwen tussen je on-premises SDDC en een VMware Cloud on AWS SDDC. Dit allemaal in combinatie met VMware HCX. Het duo laat zien hoe VMware HCX zorgt voor complete workload-mobility en een geautomatiseerde migratie tussen een on-premises SDDC en VMware Cloud on AWS.

3. Build a Foundation for Multi-Cloud Success [MCL1393]

Een architectuur bouwen voor een multi-cloud strategie is geen gemakkelijke opgave. De experts Matt Morgan en Wei Wang leggen in deze sessie uit hoe je de basis kan leggen voor een multi-cloud strategie. In hun optiek doe je dat door zo veel mogelijk waarde uit de organisatie te halen via management, beheer en applicatie-diensten.

4. Deep Dive on VMware Cloud Foundation Bundles – What are they? [VMTN3229]

Het up-to-date houden van je SDDC is, zo heeft het verleden uitgewezen, een lastige taak voor virtuele infrastructuur-beheerders. Door de VMware Cloud Foundation (VCF)-bundles worden deze zorgen uit handen genomen. In deze TechTalk-sessie bespreekt Gururaja Hegdal het lifecycle-managementproces binnen een omgeving van VMware Cloud Foundation. Vragen die zoal aan de orde komen, zijn: Hoe verzorg je de upgrades van de verschillende SDDC-componenten binnen VCF? Wat is de juiste upgrade-volgorde? En wat zijn BOM-componenten? Zeer interessant!

5. Manage Public Cloud with CloudHealth and vRealize [MCL1247]

In deze sessie leggen Shrivatsa Upadhye en Tim George uit hoe je het beste een public cloud-omgeving kan beheren met CloudHealth. Ze geven ook uitleg over de optimalisatie-technieken die daarbij komen kijken. Verder is er aandacht voor de verschillende integraties met vRealize Operations en vRealize Automation. Die maken binnen de multi-cloud omgeving de applicatie-integratie, monitoring en kostenoptimalisatie zichtbaar.

Duidelijk met FONDO.

Ik wens u veel plezier tijdens VMworld Online. Wilt u meer informatie over VMworld Online en welke sessies nog meer aanraders zijn? Lees dan ook onze tip over security en moderne applicaties.

 

Marc van de Logt vertelt u hier graag alles over. Neem contact op!