Fondo
Zoeken Contact
Blog Stephan

Stephan Nijhuis

Business Mobility Consultant

VMworld 2021: Vijf sessie-tips voor uw Digital Workspace

In deze tijd is het essentieel om medewerkers mobiel productief te krijgen en te houden. Daarbij komen diverse uitdagingen om de hoek kijken, zoals de veiligheid en bereikbaarheid van data. Uiteraard zijn deze onderwerpen onderdeel van VMworld 2021. Voor u heb ik een selectie gemaakt van de vijf meest interessante sessies rond Workspace ONE en de digitale werkplek.

In dit blog bespreek ik kort een vijftal sessies over de digitale werkplek, die u mijns inziens niet mag missen. De onderwerpen zijn zeer uiteenlopend: van authenticatie (1) en Windows 10-beheer (2) tot Assist (3) en de Anywhere Workspace (4) tot een ‘vraag-maar-raak-sessie’ over End User Computing. (5)

1. Configuring Workspace ONE Access for the Anywhere Workspace [EUS1964]

Mensen willen op afstand vanaf elk apparaat kunnen werken, alsof zij op kantoor werken. Veilige toegang tot alle applicaties via een bedrijfsbrede applicatiecatalogus is daarvoor essentieel. Workspace ONE biedt productiviteitsintegraties en diverse veilige authenticatiemethodes.
Leer in deze sessie hoe Workspace ONE Access naadloze en wachtwoordloze, eenmalige aanmelding mogelijk maakt. Zelfs apparaat-kennis kan in het authenticatieproces worden opgenomen!

2. Modern Management – Windows 10 Onboarding from 0 to 100 [EUS1947]

Hoe beheert u uw Windows-apparaten? De mogelijkheden van ‘Modern Management’ voor Windows 10 binnen Workspace ONE komen in deze sessie aan de orde.
Het gaat over Windows 10-apparaatbeheer en het optimaliseren van de beveiliging van eindpunten en toepassingen. Wereldwijde best practices komen voorbij over onboarding van apparaten, implementatie van toepassingen, patchbeheer en de migratie van PCLM-tools, zoals SCCM naar modern beheer. Aan de orde komen tips en trucs, verschillende uitdagingen, schaalbaarheid van apparaten en beveiligingsvereisten voor een succesvolle overgang naar modern beheer.

3. How to Support a Remote Workforce with Workspace ONE Assist [EUS1723]

Bent u al volledig aan de slag met Workspace ONE, maar komt u nog een optie tekort voor het beheer? Workspace ONE Assist kan UEM-apparaten op afstand ‘overnemen’ om te kijken wat er gebeurt. Een tool die u eigenlijk niet mag missen in uw suite. Want, technologische problemen zijn nu eenmaal onvermijdelijk. Digitale tools die werknemers het ene moment in staat stellen hun werk goed te doen, kunnen het volgende moment een blokkade opleveren. Leer in deze sessie hoe u met Workspace ONE Assist medewerkers op afstand realtime kunt ondersteunen met apparaat- en app-taken of problemen. Elk bedrijfsapparaat of BYO-apparaat kan worden bekeken en bediend, inclusief Android, iOS, Windows 10, macOS en Linux.

4. Anywhere Workspace Experts [EUS2610]

Na de drie voorgaande tips hebt u vast vragen over hoe u Workspace ONE het beste in uw organisatie kan inzetten. Of maakt u zich zorgen over de beveiliging of de transitie van het huidige systeem naar Workspace ONE? Vraag het de experts van Anywhere Workspace!
Met Anywhere Workspace, een primeur in de branche, kan elke werknemer overal werken. Deze geïntegreerde oplossing combineert Unified Endpoint Management, Desktop- en App Virtualization, Endpoint Security en Secure Access Service Edge (SASE)-mogelijkheden. Het laat alle gebruikers, endpoints en netwerken harmonieus samenwerken. Experts van VMware delen hun kennis hierover, van integratie tot specifieke gebruiksscenario’s. U kunt ook specifieke productvragen stellen over componenten van Anywhere Workspace. Heeft u daarna nog meer vragen? Stel ze gerust aan onze experts of neem contact met mij op.

5. Ask Me Anything from the End-User Computing Experts [EUS2636]

Als laatste maar zeker niet de minste wijs ik op de ‘vraag-maar-raak-sessie’ voor End User Computing. Zit u met brandende vragen over dit onderwerp? Dan mag u deze sessie niet missen. U kunt namelijk vragen stellen aan de End User Computing-experts van VMware. Zij zijn er klaar voor om de moeilijkste vragen te beantwoorden, variërend van virtuele desktops en apps, uniform eindpuntbeheer, beveiliging, implementaties tot praktische tips en trucs. Alles mag, zolang het maar enigszins gerelateerd is aan EUC! En ook hierna geldt, onze experts staan voor u klaar om te helpen.

Duidelijk met FONDO.

Ik wens u veel plezier tijdens VMworld 2021. Wilt u weten welke sessies nog meer aanraders zijn? Ik praat u graag bij en lees ook de tips van mijn collega's voor goede sessies over Security, Modern Datacenter en Moderne applicaties.