Fondo
Zoeken Contact
man, bril, lach, fondo shirt

Joris Adriaanse

Business Development Manager

VMworld 2021: 5 tips voor Security-sessies

Van 5 tot 7 oktober staat VMworld 2021 op het programma. Dit evenement biedt ieder jaar weer een grote keuze aan boeiende sessies. Ik ben voor u alvast in het programma rond het onderwerp Security gedoken.

VMworld is dit jaar uiteraard weer virtueel. Dat maakt het gemakkelijker om meerdere sessies bij te wonen. Hoewel een fysiek evenement z’n charmes heeft, is dit gemakkelijk vanuit de luie stoel te volgen. Ik ga me veel bewegen in de ruimte van de Digital Workspace, maar ik vind daarnaast het Security-aspect enorm belangrijk! Daarom geef ik u hieronder mijn vijf tips voor Security-sessies waar u echt verder mee komt:

1. Solution Keynote: Simplify Security Complexity [SEC2732]

Bij het onderwerp ‘security’ komt bij veel mensen al gauw de gedachte op dat het complex gaat worden. Dat is begrijpelijk, want security is ook complexe materie. De investeringen zijn over het algemeen niet mals en het kan erg lastig zijn om een betrouwbare stap te maken richting een Zero Trust-filosofie. In deze sessie proberen Patrick Morley en Tom Gillis de problematiek te vereenvoudigen.
Beiden zijn SVP/GM van de business units Security en Network and Security en ze nemen je mee in hun visie op ‘security’. Dit wordt een goede sessie!

2. A Practical Approach for End-to-End Zero Trust [SEC2733]

Voor deze sessie heeft Scott Lundgren (CTO van VMware) de hulp ingeroepen van de CTO’s van de afdelingen Network and Security (Pere Monclus) en End User Computing (Shawn Bass). Voor degenen die vaker EUC-sessies bijwonen is Shawn geen onbekende! Shawn heeft een eerlijke en oprechte mening over onderwerpen waar VMware mee bezig is.
Ik verwacht dat er in deze sessie veel praktische informatie uitgewisseld wordt tussen hem en de andere CTO’s, waar je wat aan hebt als je je digitale werkplekken op een goede manier wilt beveiligen.

3. America’s Insurgency: The Cyber Escalation [SEC2670]

VMware heeft een eigen team dat zich bezighoudt met het tegengaan van cybercriminaliteit. Zij houden threats en trends bij die zij op dit terrein zien. In deze sessie vertelt Tom, hoofd Cybersecurity Strategie van VMware, hoe dit team zogenaamde Cybercrime-kartels in de gaten houden en hoe VMware hierop inspeelt.
Let op, dit is Tech+Pass only!

4. VMware on VMware: Zero Trust Security Story [SEC2715]

De VMware on VMware-sessies zijn altijd leuk om te volgen. VMware heeft al haar eigen producten ook geïmplementeerd binnen de eigen IT-organisatie. VMware doet uit de doeken waar zij als gebruiker tegenaan zijn gelopen tijdens de implementatie van de software én hoe zij daarmee zijn omgegaan.
Wil je ook het Zero Trust-principe bereiken? Volg dan deze sessie om ervaringen mee te krijgen vanuit de IT-ondersteunende kant van VMware.

5. VMware SASE: What’s New and What’s Next [EDG1647]

Sinds enige tijd is VMware bezig met de Secure Access Service Edge-filosofie (SASE). Hierbij wordt gekeken hoe men remote kan werken en connectie gemaakt kan worden met Edge devices. Deze technieken raken diverse oplossingen, zoals SD-WAN en de AnyWhere Workspace.
Deze sessie gaat dieper in op de vraag hoe dit je business kan helpen wanneer gebruikers geautomatiseerd buiten de deur goed kunnen werken.

En last but not least, wijs ik u er graag op dat ik zelf heb bijgedragen aan het panel over de toekomst van de VDI-admin. Nieuwsgierig geworden hoe ik hiernaar kijk? Deze sessie is te vinden onder [EUS2461]

Duidelijk met FONDO.

Schrijf u in en ik wens u veel plezier tijdens VMworld Online 2021. Wilt u meer informatie over VMworld Online en welke sessies nog meer aanraders zijn? Lees dan ook onze tips over Modern datacenter en Moderne applicaties.

 

Joris Adriaanse vertelt u hier graag alles over. Neem contact op!