Fondo
Zoeken Contact

VMworld Security recap

Security was een belangrijk onderwerp op VMworld 2020. In onze top 5 stond onder meer de sessie ‘Solutions Keynote: Intrinsic Security’. In deze sessie sprak Sanjay Poonen (COO van VMware) over de rol van security in de snel veranderende wereld en vertelde Aparna Bawa (COO van Zoom) over de geëxplodeerde vraag naar Zoom dit jaar. En hij liet zien hoe Zoom aan die vraag kon voldoen door VMware-technologie slim in te zetten.

Eén laag: Intrinsic Security

Security is terug te vinden binnen het gehele productportfolio van VMware. Denk aan de datacenters met vSphere, netwerken met VMware NSX, endpoint-beheer met Workspace ONE en Horizon, enzovoorts. Binnen al deze producten wordt security steeds belangrijker en waarschijnlijk ook lastiger om te beheren. Zeker als dit wordt gedaan met verschillende, losse tools.

VMware wil deze beveiliging versimpelen door het aanbieden van één security-laag, die over al deze producten kan worden geplaatst. VMware noemt dit Intrinsic Security. In plaats van verschillende security-tools komt er één toegankelijke manier om alle IT-componenten te beheren.

Belangrijke security-onderdelen komen uit recente overnames van Carbon Black en Velocloud. Met Carbon Black wordt er één product gebruikt om zowel de servers in het datacenter te beveiligen als de endpoints, zoals Windows en Mac. Velocloud zorgt ervoor dat Enterprise-organisaties ook hun connectie naar cloud-applicaties kunnen beveiligen.

VMware heeft in de categorie Security een aantal aankondigen en vernieuwingen gedaan. Die wil ik graag met jullie delen.

 

VMware SASE Platform

Veel bedrijven maken de transitie naar de cloud, terwijl thuiswerken ‘het nieuwe normaal’ lijkt te worden. Gevolg is dat beveiliging buiten de infrastructuur steeds belangrijker wordt. Hier komt SASE (Secure Access Service Edge) om de hoek kijken. Dankzij de overnames van Nyansa en VeloCloud heeft VMware belangrijke SASE-technologieën aan z’n portfolio toegevoegd.

VMware kan hierdoor een geünificeerd portaal aanbieden, dat zorgt voor veiligheid zowel binnen de infrastructuur als in de cloud. Dit Zero Trust-principe maakt de transitie naar de cloud voor bedrijven een stuk eenvoudiger en veiliger.

VMware Workspace Security VDI

Met Workspace Security for VDI is Carbon Black nu ook beschikbaar binnen Horizon, de VDI-oplossing van VMware. Dit maakt – binnen de Workspace-bundel – next-gen antivirus mogelijk binnen de virtuele desktops van VMware. Het product wordt volledig geïntegreerd in vSphere en de VMware-tools. Op de virtuele machines hoeft geen client meer te worden geïnstalleerd of onderhouden. Dit gebeurt allemaal ‘agentless’

VMware Workspace Security Remote

Met VMware Workspace Security Remote voegt VMware drie belangrijke producten samen: Workspace ONE (voor het beheren van endpoints), Carbon Black (voor het beveiligen van endpoints) en Workspace ONE Assist (voor het overnemen van endpoints). Het resultaat is één oplossing om thuiswerkende gebruikers goed te kunnen ondersteunen en te beveiligen.

VMware Carbon Black Cloud Workload

Carbon Black Cloud Workload biedt de mogelijkheid tot een ‘agentless’ beveiliging binnen de vSphere-datacenters van VMware. Het biedt veiligheid direct vanuit de cloud. Het product is verkrijgbaar als toevoeging op een vSphere-omgeving

Sinds VMworld 2020 is het mogelijk om Carbon Black Cloud Workload als proefversie te gebruiken binnen je vSphere-omgeving. Let op: dit is alleen mogelijk voor vSphere-klanten (On Premise of SaaS). De proefversie is te gebruiken tot eind april 2021.