Fondo
Zoeken Contact

Martijn Privee

Account Manager

Wat betekent het outsourcen van de cloud voor uw organisatie?

Steeds meer organisaties verwelkomen de cloud op hun werkplek. En dus stijgt ook het belang van cloud management, cybersecurity en het beheren van applicaties en data. De cloud kan geweldige kansen voor uw organisatie betekenen. Tot daar het goede nieuws. Het slechte nieuws? Uw IT-team focust zich het beste op wat er echt toe doet: uw core business. Daarom kiezen steeds meer organisaties ervoor om hun cloudzorgen te outsourcen. Wij lichten hieronder toe waarom dit een goed idee is.

 

Vertrouw op externe expertise

De (cloud)technologie ontwikkelt zich zowat op dagelijkse basis. Voor de meeste organisaties is het onmogelijk om hiervoor steeds tijdig de vereiste knowhow in huis te halen. En waarom zouden ze ook? Door beroep te doen op een gespecialiseerde partner, profiteren organisaties van de ervaring en expertise van een team van professionals. Deze mensen houden steeds een vinger aan de pols bij de nieuwste ontwikkelingen. Het resultaat? U weet zeker dat u de best mogelijke oplossingen tot uw beschikking hebt.

 

Bespaar kosten

Een eigen cloud management-team op poten zetten is geen eenvoudige opgave. Het werven van dergelijke specialisten is tijdrovend en dan hebben we het niet over de nodige investeringen in IT-infrastructuur en de overheadkosten. In de meerderheid van de gevallen is het voordeliger om uw cloud management uit te besteden.

 

Win aan efficiëntie

Talloze organisaties doen een beroep op externe partners voor expertise en tijd die in-house ontbreekt. Op die manier ligt hun focus 100% op de core business en geven ze het beheer en de technische aspecten van hun cloudinfrastructuur of cybersecurity uit handen. Resultaat: alle vrijgekomen tijd en energie kan gaan naar waar hij het meest voor die organisatie betekent: het optimaliseren van de productiviteit en efficiëntie.

 

Beheers de risico’s

Wanneer organisaties de stap zetten naar de cloud, ontstaan er vragen en uitdagingen rond cybersecurity en compliancy. Met een externe cloudprovider ontzorg je jouw IT-team. Applicaties en tools die een expert aanbiedt, zijn altijd up-to-date, ook wat de beveiliging betreft. Jouw organisatie is dus optimaal voorbereid én beschermd tegen moderne cyberaanvallen.

 

Profiteer van schaalbaarheid

Misschien wel hét voordeel van de cloud: schaalbaarheid en flexibiliteit. Een piek in de business of een versnelde groei? Met een externe cloudprovider beschikt u meteen over de benodigde capaciteit of bijkomende services. Een vertraging in de activiteiten? In samenspraak met uw partner verwijdert u gewoon wat u niet langer nodig hebt. Uw cloud(infrastructuur) beweegt naadloos mee met uw behoeften en u betaalt exact voor wat u gebruikt.

 

De uitdagingen van de cloud aanpakken met Fondo | PQR

Op zoek naar een flexibele en kostenefficiënte oplossing? Fondo werkt samen met partner VMware om het beste van de cloud op uw werkplek te verwelkomen. Bent u hier klaar voor? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Martijn Privee. Hij vertelt u graag meer over de uitgebreide dienstverlening van Fondo | PQR.