Fondo
Zoeken Contact

Werkplek van de toekomst

Digitale transformatie

Wie zich de afgelopen jaren bezig heeft gehouden met IT voor eindgebruikers, heeft zijn wereld flink zien veranderen.

Er komen steeds meer applicaties, meer apparaten en daarnaast willen medewerkers overal toegang tot hun applicaties en data. Met zorgen in het achterhoofd over beheersbaarheid en security is bij velen de initiële reactie om deze verandering tegen te houden om zo controle te blijven houden. Maar de realiteit is dat de verandering al in gang is gezet en in wezen steeds sneller gaat. De verandering tegenhouden is onmogelijk. Dus hoe doe je er iets positiefs mee? Hoe kun je juist rendement halen uit deze nieuwe manier van werken?

Makkelijk toegankelijk, hoge beveiliging

Met de juiste business mobility-strategie creëer je een productieve IT-omgeving voor eindgebruikers waardoor zij overal kunnen werken en u zich geen zorgen hoeft te maken over controle, security en compliancy. Hoe je precies bepaalt waar een gebruiker toegang toe heeft en dit eenvoudig aan en uit zet, zonder de eindgebruiker te beperken in zijn werk.

Uiteindelijk zal het beheren van apparaten steeds minder belangrijk worden. Het gaat het er steeds meer naar toe dat we identiteiten gaan managen en aan die identiteiten diensten toegewezen worden.

Kansen grijpen

De nieuwe, veranderde wereld vormt geen bedreiging, maar biedt juist kansen. We zien dat bedrijven die investeren in business mobility daarmee uiteindelijk waarde toevoegen aan hun organisatie. Dat betekent dat eindgebruiker-IT niet meer alleen een kostenpost is, maar ook geld oplevert voor de organisatie. In een onderzoek dat VMware eind vorig jaar heeft uitgevoerd, blijkt dat de grootste drivers voor business mobility gaan over productiviteit verhogen, bedrijfsprocessen stroomlijnen en kosten voor eindgebruikers-IT verlagen. Hieruit bleek ook dat organisaties die hun business mobility-plannen uitvoeren gemiddeld een ROI van 150 procent behalen. Belangrijkste voordelen: sneller applicaties kunnen leveren, minder security-incidenten en hogere productiviteit.

Voor organisaties een duidelijk signaal om de digitale transformatie die momenteel aan de gang is, te omarmen. Lever de gebruiker een moderne Digitale Werkplek en haal het positieve eruit. Zo maak je de organisatie efficiënter, terwijl je de controle blijft behouden.

Digitale Werkplek

Wat is dan die moderne digitale werkplek? Ten eerste dienen we het voor de eindgebruiker zo makkelijk mogelijk te maken (Consumer Simple). Een centrale zelfservice Workspace met ingebouwde single sign-on (slechts 1 user-ID en wachtwoord onthouden) om naar de apps van hun keuze te gaan en (vertrouwelijke) data te benaderen. Het gaat hierbij niet enkel om mobiele of web-based applicaties, maar ook legacy Windows-applicaties die voor veel ondernemingen nog zo belangrijk zijn.

Maar hoe gaan we de security regelen? De Digitale Werkplek gaat verder dan enkel een identity check te doen. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan “conditional access”, waarbij het toestel van de gebruiker op compliancy gecheckt wordt en afhankelijk van bijvoorbeeld de locatie en/of tijdstip de toegang tot informatie en data wel of niet mogelijk wordt gemaakt.

Kortom, met een ideale digitale werkplek kan je het gebruikers erg gemakkelijk maken om elke applicatie te gebruiken op elk toestel, waar ze zich ook bevinden. Tegelijkertijd kan het IT-team de veiligheid wel garanderen. Consumer-simple meets Enterprise-secure.

Door: Ton Hermes
VMware