Via tablets in alle filialen is ons personeel altijd op de hoogte

Mijn naam is Coen Snabel en ik ben inmiddels twee jaar manager operations IT bij Hunkemöller. Ik heb altijd in de IT gezeten bij Retail en ben op een beurs in aanraking gekomen met Hunkemöller. Toen ben ik als consultant begonnen en intern doorgeschoven. Hunkemöller was bezig om de winkels beter bereikbaar te maken met instructiedocumentatie, video’s en papierwerk. Alles voor de winkels is helemaal uitgeschreven. De directie heeft lang nagedacht en toen besloten ze tablets in te zetten. Dus voor elke winkel kwam er een tablet met tutorials, protocollen en nog veel meer. Alles om de klant goed te kunnen helpen en de winkel goed te kunnen runnen. Dat zijn nu ruim 600 apparaten verdeeld over 7 landen. De winkel weet dat ze ‘m dagelijks aan moeten zetten om te kijken of er nieuwe content is. En dat kunnen wij checken.

 

Alle filialen krijgen de nieuwste
handleidingen binnen op hun tablet

Fondo heeft de software geleverd waarbij wij de tablets in de winkels kunnen managen. Zo kunnen wij nieuwe content uploaden of op afstand wissen. Het is een complete management tool, dus ook onze computers en telefoons worden hiermee beheerd. Fondo helpt ons met complexe uitdagingen zoals het opzetten van een nieuw land. Op dit moment zijn de tablets uniform uitgeleverd aan alle landen en winkels, maar inmiddels krijgen we aparte voorkeuren van de landen door en daar moeten ze op worden ingericht. Het uniforme systeem moet dus uit elkaar worden getrokken. En daar komt de expertise van Fondo goed bij van pas. Ze helpen ons nu met grote regelmaat.

Onze culturen sluiten bij elkaar aan. Zij zijn precies zoals wij: informeel. Dat is fijn, ik hoef niet zo’n stugge partij. We hebben leuk contact. Maar ook als het even niet lekker loopt zijn ze begripvol en leggen ze goed uit waar het zit. Ze zijn transparant en geven inzicht in het hele proces. Al met al is het een fijne partij.

Coen Snabel, manager operations IT bij Hunkemöller:

‘Fondo heeft de software geleverd waarbij wij tablets kunnen managen. Zo kunnen wij nieuwe content uploaden of op afstand wissen. Het is een complete management tool, dus ook onze computers en telefoons worden hiermee beheerd.’