Interview met Norbert Andringa van Amac

Fondo en Amac: een totaaloplossing

Mijn naam is Norbert Andringa en ik ben manager zakelijk, zorg en onderwijs bij Amac. Ik stuur een team aan bestaande uit binnendienst, technisch specialisten, consultants, accountmanagers en teamleiders in de bovengenoemde branches.

Amac zou je kunnen kennen vanuit onze Apple Premium Reseller winkels. We hebben, na de overname van iCentre, nu in totaal 47 Amac winkels waar zo’n 600 medewerkers werkzaam zijn. Verder hebben we een groot online platform met onze eigen webshop www.amac.nl en bouwen we customized webshops voor onze zakelijk, zorg en onderwijs klanten waarin medewerkers, docenten en of leerlingen hun Apple producten en accessoires kunnen kopen.  Vanuit mijn afdeling bedienen wij de branche Zakelijk, Zorg en Onderwijs.

Hierin helpen wij onze klanten mobiel(er) te werken door het gebruik van Apple producten maar ook kosten besparend. Door het efficiënt inzetten van Apple producten, op de juiste manier de processen vorm te geven kunnen wij ondanks de investering een kostenbesparing voor onze klanten creëren. Dit naast een geweldige beleving van het werken op Apple producten.

De focus in de samenwerking met Fondo ligt onder andere op de Zorg branche waarin vooral iPads worden gebruikt. Wat je hier vooral ziet is dat men slimmer, efficiënter en kostenbesparender wil gaan werken. Door het korten op subsidies worden organisaties min of meer gedwongen slimmer te gaan werken. Onze Apple producten helpen ze hierbij. Een voorbeeld hiervan is beeldzorg: waar je nu nog veel fysiek contact hebt, wordt dat vervangen door een videogesprek via de iPad.

Amac + Fondo = Totaaloplossing

Onze klanten krijgen via ons de meest geschikte Apple producten die aansluiten bij hun vraagstuk. Ook assembleren we apparaten met bijvoorbeeld beschermhoezen, screenprotectors of graveren.

Het beheer van deze apparaten verloopt via AirWatch: hét systeem voor mobile device management. Wij werken met AirWatch, omdat wij het ervaren als een snel, veilig en gebruiksvriendelijk pakket. Het geeft managers de mogelijkheid om apparaten op afstand te beheren, data te pushen en zelfs alles op afstand te wissen in geval van verlies of diefstal. En, ook niet onbelangrijk, persoonsgegevens en andere gevoelige informatie blijven gegarandeerd veilig.  Fondo loopt voorop in de kennis van AirWatch in combinatie met onze Apple producten. Daarom zijn zij voor ons de juiste partij.

Fondo regelt voor ons de implementatie van AirWatch op de door ons geleverde apparaten. Mochten onze klanten later nog service nodig hebben op het gebied van AirWatch, dan schakelen wij Fondo in. Maar dit gebeurt ook andersom. Als een klant van Fondo bijvoorbeeld technische vragen heeft over Apple producten of trainingen willen volgen, komen ze via Fondo bij ons terecht. Een partnership zoals het hoort; de partijen helpen elkaar over en weer.

Toen, nu en in de toekomst

Fondo werkt al met AirWatch sinds 2010. Zij zijn de partij met de meeste kennis en ervaring van dit product in heel Nederland. Tevens is Fondo aangesloten bij het Apple Consultants Network, en is daarmee zeer betrokken bij de hele wereld rondom Apple. Het is fijn werken met een partij die echt deskundig is. Deze combinatie leek ons aantrekkelijk en zo kwamen we met ze in contact.

Het eerste project waarin we samen optrokken, was bij een grote zorginstelling. Alle medewerkers en cliënten werden uitgerust met een iPad. Daar was dus een AirWatch implementatie bij nodig. De samenwerking met Fondo verliep voorspoedig en inmiddels werken we samen aan vijf tot tien projecten. Het werken met Fondo voelt goed: er is een goede klik en die berust op wederzijds vertrouwen en transparantie.

Wij zitten bovenop de innovaties en Fondo ook: waar wij de ontwikkelingen vanuit de Apple producten zien, ziet Fondo deze vanuit een device management kant. Zo zijn we allebei op de hoogte van de innovaties binnen ons vakgebied. Dat vult elkaar mooi aan en daar profiteren onze klanten weer van. In de toekomst hoop ik de samenwerking met Fondo nog verder uit te bouwen. Als ik ver vooruit mag kijken, zie ik het liefst dat Fondo als vanzelfsprekend wordt meegenomen als wij bij een klant zitten.

Norbert Andringa

‘Fondo loopt voorop in de kennis van AirWatch in combinatie met onze Apple producten. Daarom zijn zij voor ons de juiste partij.’