Fondo
Zoeken Contact

5 redenen waarom op cloud management inzetten een slimme zet is

De cloudinfrastructuur van uw organisatie efficiënt beheren? Geen eenvoudige opgave. Zeker wanneer u controle wilt over uw kwetsbaarste data en het totale kostenplaatje. Voor organisaties die van hun digitale omgeving transparantie en veiligheid verlangen, is cloud management onontbeerlijk. Wij zetten de vijf voornaamste redenen waarom inzetten op cloud management een slimme zet is voor u op een rijtje.

1. Kosten onder controle houden

Goed cloud management vermindert de kosten van uw cloudinfrastructuur. Door uw cloudresources te monitoren, kunt u besparende verbeteringen doorvoeren. Verder omvat cloud management het budgetbeheer voor de cloudinfrastructuur, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan. Kies voor de formule waarbij u uitsluitend betaalt wat u daadwerkelijk gebruikt. Dat levert u doorgaans een fikse besparing op.

 

2. De cloudinfrastructuur beveiligen

Het identificeren en oplossen van beveiligingsproblemen maakt ook deel uit van cloud management. Cybersecurity blijft een hot topic. Werken in de cloud biedt een aantal voordelen op dit gebied. Ze brengen de hoogwaardige beveiligingsoplossingen en schaalvoordelen binnen handbereik van uw organisatie. Bovendien profiteren cloudgebruikers van de nieuwste beveiligingspatches en -updates, die voor hen ongemerkt plaatsvinden.

3. De prestaties verbeteren

cloud management helpt bij het monitoren van de prestaties van uw cloudinfrastructuur. U kunt specifieke tools inzetten voor het monitoren van gebruikerservaring, infrastructuur en applicaties. Op die manier identificeert u eventuele prestatieproblemen en verhelpt u ze snel. Zo optimaliseert u het algemene prestatieniveau van de IT-infrastructuur.

4. Eenvoudig op- en afschalen

Uw organisatie ontwikkelt zich onafgebroken. Rustige periodes en pieken wisselen elkaar af. Dankzij cloud management kunt u de cloudinfrastrucuur eenvoudig afstemmen op uw actuele behoeften. Tijdens pieken voegt u extra capaciteit toe. Hebt u daar niet langer behoefte aan, dan verwijdert u ze net zo gemakkelijk. Het is mogelijk de schaalbaarheid te automatiseren op basis van vooraf ingestelde indicatoren (zoals de CPU-belasting of de netwerkbandbreedte).

5. De efficiëntie boosten

Het stroomlijnen van de operationele taken binnen de organisatie verloopt vlotter met cloud management. Denk aan het automatiseren van frequente taken (updaten, schalen resources) of het verzamelen van data over het gebruik van de resources om de prestaties te optimaliseren. Naast het beveiligen van de cloudinfrastructuur creëert cloud management perspectieven om compliancestandaarden te implementeren en te blijven volgen.

Duidelijk met Fondo | PQR

U kunt bij Fondo | PQR terecht voor een flexibele en transparante cloud management-oplossing, die financiële zekerheid biedt. Wij werken samen met sterke partners zoals VMware om u aan de optimale, verbonden werkplek te helpen. Ontvangt u graag meer info over wat wij als managed service provider voor uw organisatie kunnen betekenen?

Martijn Privee vertelt u er graag alles over.
+31 6 4748 4650
[email protected]