Aerohive: de nieuwe generatie WiFi zonder controllers
Het bedrijfskritische Ethernet netwerk wordt steeds vaker vervangen door WiFi. Organisaties willen de mobiliteit en productiviteit van WiFi met de prestaties, flexibiliteit en beschikbaarheid van Ethernet. Dit vraagt om een nieuw type LAN-infrastructuur. De nieuwste generatie WiFi maakt dit mogelijk.

Aerohive is een WLAN-oplossing, die alles biedt wat een (grote) organisatie nodig heeft. Doordat er geen controllers in de architectuur zitten, is Aerohive goed te gebruiken voor kleine nevenvestigingen en opslagplaatsen. Deze unieke generatie WiFi biedt een veilig, schaalbaar, krachtig en efficiënt draadloos netwerk dat beheerbaar en betaalbaar is binnen sectoren als onderwijs, gezondheidszorg, (lokale) overheden, productie- en distributiebedrijven en detailhandel.

Aerohive biedt slimme Access Points (AP’s) om alle beheerfuncties te verdelen en gegevens te versturen. Dit alles doet Aerohive zonder gebruik van controllers, maar mét behoud van een gecentraliseerd beheersysteem voor controle en configuratie. Je kunt het vergelijken met de manier waarop routers op het internet werken. Zo wordt draadloos internet nóg draadlozer.

Aerohive Hive

Wat de Aerohive uniek maakt?

  • De ondersteuning van functies zoals dynamisch RF-beheer, roaming op laag 2/laag 3 en lastverdeling van de clients
  • Geïntegreerde mesh-technologie met ultieme flexibiliteit en connectiviteit: een ‘zelfherstellend’ netwerk
  • Krachtige en flexibele firewall gebaseerd op identiteit, toegangscontrole en quality-of-service (QoS) principes
  • Verspreide gegevenstransmissie voor optimale prestaties met schaalbare latency voor een verwerkingscapaciteit van 802.11n en meer
  • Geen netwerklussen, knelpunten of breekpunten
  • Flexibele uitbreiding
  • Perfect contact met nevenvestigingen
  • Verhoogde betrouwbaarheid en verlaagde kosten (geen controllers)
  • Geavanceerde functionaliteit met meerwaarde

Access Points

HiveAP’s zijn de draadloze LAN-Access Points van Aerohive. Ze bestaan uit een innovatieve, draadloze infrastructuur. De unieke cooperative control technology biedt de voordelen van een draadloze LAN-oplossing, zonder dat er een controller of overlay-netwerk nodig is. HiveAP’s zijn ingedeeld in groepen, waardoor er tal van functies mogelijk zijn zoals veilige L2/L3 roaming, gecoördineerd RF-beheer, beveiliging, QoS, het delen van informatie (zoals spraak) en mesh-netwerken.

Ah Transp
Aerohive Computer

Gecentraliseerd draadloos beheer

De centrale configuratie, bewaking en rapportage van de HiveAP’s wordt uitgevoerd door HiveManager. Dit centrale netwerkbeheersysteem biedt eenvoudige RF-planningen, het aanmaken van policies, firmware upgrades, configuratie updates en gecentraliseerde bewaking van de volledige Aerohive-installatie. HiveManager is niet actief betrokken bij het (data)verkeer of doorsturen van informatie.

HiveManager Online vereenvoudigt het beheer van WiFi met een SaaS-beheersoplossing op basis van cloud computing. Hierdoor zullen de kosten dalen en wordt de installatie van WiFi veel eenvoudiger.

Meer weten over Aerohive? Wij vertellen u graag hoe u het meest uit Aerohive kunt halen.

Contact