Fondo
Zoeken Contact

Cloud Software voor uw medewerkers

Cloud diensten

Software wordt steeds vaker afgenomen als dienst van een cloud provider, Software as a Service (SaaS) genoemd. Denk aan productie software zoals Microsoft Office 365 en complete Virtuele Desktops van onder anderen VMware. Inmiddels kan het zelfs compleet met identities uit de cloud door bijvoorbeeld Okta.

Infrastructure as a Service (IaaS) zijn cloudgebaseerde services. Hierbij is cloud computing, het overzetten van je data, van belang. Bij IaaS besteed je een gedeelte van de hosting uit: networking, opslag, servers en virtualisatie. Met cloud heb je de keuze waar en hoe u uw applicaties draait. On-premises, vanuit de publieke cloud, als traditionele of moderne op containers gebaseerde applicatie, of een combinatie van deze opties.

Wij helpen u om dit gemakkelijk af te nemen en aan te bieden aan uw gebruikers. Onderstaand staan de oplossingen op het gebied van SaaS en IaaS verder uitgelicht.

Vragen? Neem contact met ons op

Fondo maakt het veilig en gemakkelijk

Wij helpen u met migreren naar cloud diensten, van aanschaf tot en met het aanbieden aan uw gebruikers. Deze cloud softwareoplossingen leveren ook de perfecte toegang tot de moderne werkplek van uw medewerkers.  Tevens zijn deze cloud diensten een uitbreiding op uw modern datacenter.
Moeilijke vraagstukken maken wij voor u gemakkelijk:

Advies  -  Implementeren Beheer & Support  -  Educatie

Voorbeelden van

SaaS oplossingen

 

Makkelijk inloggen

Okta

Uw gebruiker moet te identificeren zijn. Dit kan door middel van:

 • Traditionele oplossingen zoals Active Directory
 • Modernere cloud managed opties zoals Okta
 • Slimme combinaties van Okta, Active Directory en VMware Workspace ONE.

Waar u ook voor kiest, wij zorgen dat het ook veilig is.

Vragen?

Uniform en flexibel apparaatbeheer

VMware Workspace ONE

Gebruikers zijn het productiefst op het device waarmee zij het prettigst werken. Biedt u hen een keuze in bijvoorbeeld Android of Apple? Dat kan gemakkelijk, want met VMware Workspace ONE kunnen we:

 • alle mobiele apparaten en laptops beheren op een uniforme en flexibele manier;
 • een catalogus aanbieden met al uw software en diensten;
 • Single Sign On en Conditional Access voor u regelen.

Vragen?

Flexibele en schaalbare resources

VMware Horizon Cloud

VMware Horizon Cloud levert veelzijdige virtuele desktops en applicaties met behulp van een speciaal gebouwd cloudplatform. Het versimpelt het management en de levering van virtuele desktops en apps on-premise, in de cloud, of in hybride- of multicloud. Dit met één enkel platform voor uw medewerkers. Toepasbaar met o.a. Microsoft Azure. Met VMware Horizon Cloud kunt u flexibel en schaalbaar resources afnemen.

Vragen?

Office software en online opslag

Microsoft Office 365

Office software, online opslag en online diensten: deze combinatie biedt Office 365. U maakt gebruik van een maandelijks abonnement voor diverse diensten waaronder Exchange Online, MS Teams, SharePoint, OneDrive en applicaties zoals Word, Excel en Outlook. Wij helpen u bij:

 • De aanschaf van Office 365
 • De inrichting van deze digitale werkomgeving
 • De veiligheid ervan

Vragen?

Voorbeelden van

IaaS oplossingen

 

VMware Cloud on AWS

VMware Cloud on AWS is een gezamenlijk cloudaanbod, wat ontwikkelt is door VMware en Amazon Web Services (AWS). Door uw on-premise VMware vSphere-omgevingen te migreren en uit te breiden naar VMware Cloud on AWS, kunt u een zeer schaalbare en veilige dienst leveren.
Wat zijn de voordelen van VMware Cloud on AWS?

 • Minimaliseer herontwerp en innoveer snel – het uitbreiden van on-premise toepassingen naar de cloud, zonder dat er nieuw ontwerp nodig is. Hierdoor kunt onmiddellijk profiteren van de mogelijkheden van VMware Cloud on AWS;
 • Maximale stabiliteit van de (virtuele) IT infrastructuur – het maximaliseren van de weerbaarheid en hoge beschikbaarheid van kritische applicaties;
 • Het verlagen van operationele kosten – door het verhogen van uw operationele betrouwbaarheid, stabiliteit en flexibiliteit;
 • Het behoud van security en beheer – het migreren en uitbreiden van bestaande on-premises security, beheer en operationeel beleid naar de cloud.

Azure VMware oplossing

De Azure VMware oplossing bestaat uit een uitgebreid aanbod van software gedefinieerde computing, opslag, netwerken en beheer. Dit aanbod wordt ingezet binnen Azure, samen met geïntegreerde Azure-diensten. Klanten kunnen blijvend gebruik maken van hun huidige VMware vaardigheden in combinatie met de Microsoft Azure-infrastructuur. De Azure VMware Solution maakt een snel pad naar de cloud mogelijk, waarbij bestaande VMware-workloads naadloos worden gemigreerd of uitgebreid van on-premise omgevingen naar Azure. Aan het herontwerpen van- of het aanpassen van applicaties zijn geen kosten, inspanningen of risico’s verbonden. Build, run, manage en secure applicaties in VMware en Microsoft Azure omgevingen, terwijl u gebruik maakt van bekende VMware tools, vaardigheden en processen.
Wat zijn de voordelen van Azure VMware?

 • Meer snelheid en schaalbaarheid – ingebouwde continuïteit met een managed Azure infrastructuur;
 • Blijf gebruik maken van uw bestaande IT infrastructuur – maak gebruik van uw bestaande VMware infrastructuur, vaardigheden en tools. Behoud operationele consistentie met vertrouwde technologieën, zoals vSphere, vSAN, NSX en HCX.

Google VMware Engine oplossing

Met de Google VMware Engine oplossing verplaatst u op een eenvoudige wijze op VMware gebaseerde applicaties zonder wijzigingen aan apps, tools of processen aan te brengen. Inclusief alle hardware en VMware-licenties om in een dedicated VMware SDDC in Google Cloud te draaien.
Wat zijn de voordelen van Google VMware Engine?

 • Volledig geïntegreerd met VMware – in tegenstelling tot andere oplossingen vereenvoudigd Google VMware Engine het gebruik van VMware services en tools;
 • Snelle levering en schaalbaarheid – profiteer van de flexibiliteit en schaalbaarheid van de cloud;
 • Het gebruik van vertrouwde apps van derden in de cloud – blijf uw belangrijkste bedrijfsapps in de cloud gebruiken, zonder dat deze gewijzigd hoeven te worden.

Onze diensten 

Een tevreden medewerker

Bij Fondo doen wij alles zodat uw medewerker tevreden is over zijn of haar werkplek. Wij zorgen samen met u ervoor dat uw digitale werkomgeving zo goed mogelijk is ingericht en draaiende blijft. Onze experts kunnen u hierbij van begin tot eind ondersteunen.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Joris Adriaanse vertelt u hier graag alles over. Neem contact op!

Werkplek as a Service

Met Werkplek as a Service bieden wij u een veilige en schaalbare ICT-infrastructuur, die u naar wens optimaliseert. Deze ICT-omgeving kunnen wij volledig of deels voor u beheren.

Werkplek as a Service

Educatie

Hoe beter uw medewerkers bekend zijn met de materie, des te succesvoller u de gekozen oplossingen van VMware of Microsoft inzet. Wij helpen u daarbij, met op maat gemaakte trainingen, of met het officiële VMware portfolio.

Educatie

Onze experts

Onze gecertificeerde specialisten werken bij u op locatie voor het nodige advies en ondersteuning in uw IT-team, in inrichting en beheer van uw digitale werkplekken en modern datacenter. Dit kan in de vorm van korte en lange termijnprojecten.

Consultancy

Hardware, software en implementaties

Met onze specifieke aanpak zorgen wij voor een optimale implementatie, toegesneden op de specifieke eisen en wensen van uw organisatie. Lees meer over onze aanpak.

Hardware & software

Beheer & support

Het managen van een digitale werkomgeving vereist specialistische kennis. Onze specialisten helpen u met zowel het technisch- als het functioneel beheer. Lees verder.

Beheer & support

Fondo is overal

Sectoren

Bij Fondo voelen we ons comfortabel in elke sector. Wilt u weten wat wij voor uw sector kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsupdate