Fondo
Zoeken Contact

Uw medewerker centraal

Lookout

Elke werknemer gebruikt een smartphones op elk denkbare werkplek. In dit mobiele tijdperk met de risico's op verspreiding van gevoelige informatie, is elke werkgever genoodzaakt om de juiste beveiligingsprocessen te implementeren. Dus ook de mobiele telefoons van werknemers.

Lookout Mobile Security maakt het makkelijker om inzicht te krijgen in Mobile Threats, daartegen maatregelen te implementeren en te integreren in bestaande mobiele- en beveiligingsoplossingen.

In deze video legt Jeroen in het kort uit hoe Lookout dit doet.

Vragen of gratis uitproberen?

“Volgens het FD is het aantal valse e-mailberichten de afgelopen dagen vervijfvoudigd. We helpen u graag bij het voorkomen van een dergelijke aanval.” Lees in

Bescherming voor privé en zakelijke doeleinden

De snelle adoptie van mobiele devices biedt veel nieuwe  mogelijkheden voor criminelen. Met een aanval proberen zij controle te krijgen over smartphones van onoplettende gebruikers. Bijvoorbeeld phising e-mails komen in 15% van de gevallen voor en de overige 85% worden deze verstuurd via messaging-, social media- en bijvoorbeeld dating-apps. Omdat we onze smartphones zowel privé als zakelijk gebruiken, is het cruciaal dat er bescherming aanwezig is.

Beveilig onze digitale toekomst

Lookout is een platform dat op basis van Artificial Intelligenge Zero Trust-toegang biedt van endpoint tot cloud. Organisaties met een multi- of hybride cloudstrategie bieden werknemers diverse mogelijkheden om op elke locatie toegang te krijgen tot de bedrijfsdata die zijn nodig hebben. En met elk mogelijk device. Deze toegang moet vaak voldoen aan Zero Trust-beveiligingsvereisten, die alleen worden opgelost met een geïntegreerd endpoint-to-cloud-beveiligingsoplossing.

 

Bescherming tegen app-gebaseerde risico’s

Een gevoelige datalek via een mobiel apparaat gebeurt veelal via een applicatie. Deze risico’s groeien hard voor zowel Android, iOS en Chrome OS. Lookout gebruikt artificial intelligence om data te analyseren met ruim 140 miljoen bekende apps. Hierdoor heeft u inzicht in:

 • Trojan Horses en Spyware die data onttrekken aan het apparaat
 • Kwetsbaarheden in de bestandsoverdracht en opslag van applicaties
 • Riskant gedrag van applicaties die kunnen eindigen in een datalek
 • Applicaties van derden die achter de officiële app store langs binnenkomen

Bescherming tegen netwerk-gebaseerde risico’s

Netwerkrisico’s nemen vaak de vorm aan van een Man-in-the-Middle aanval. Het doel  van deze aanval is om het internetverkeer te onderscheppen en informatie uit te lezen. Bijvoorbeeld via een  WiFi Hotspot. De analyse via netwerkconnecties uit Lookout’s wereldwijde sensornetwerk detecteren we High-Impact­ bedreigingen en maken deze onschadelijk:

 • Man-in-the-middle aanvallen
 • Host certificate hijacking
 • SSLStrip aanvallen
 • TLS protocol downgrades

Bescherming tegen apparaat-gebaseerde risico’s

De Lookout app maakt gebruik van hun Threat Intelligence Cloud om efficiënte bescherming te bieden, waardoor er op het apparaat zelf amper impact is op de processor en levensduur van de accu. Wanneer het apparaat software kwetsbaarheden bevat, kan de locale virus- en malwarebescherming omzeild worden. Lookout maakt het apparaat herkenbaar en vergelijkt deze met 200 miljoen apparaten binnen hun platform, om  risico’s te herkennen als:

 • Abnormaal gedrag
 • Geavanceerde Root of Jailbreaking technieken
 • Out-of-date operatiesystemen
 • Risico door problematische configuratie

 

 

 

Lees hier waarom Lookout is uitgeroepen tot
een belangrijke speler
in 2021 IDC MarketScape Cloud Security Gateways

Wilt u zelf ervaren hoe Lookout werkt?

Download de Free Trial link

Lookout & VMware Workspace ONE

De combinatie van Lookout met de Mobile Device Management (MDM) oplossing VMware Workspace ONE ontstaat een krachtige oplossing voor het beheren van álle werkplekken en veilig aanbieden van applicaties en data.

In deze video legt Simon uit wat deze combinatie zo krachtig maakt en hoe u het in de praktijk inzet.

 

Simon en Jeroen leggen uit in onderstaande video wat de verschillen zijn tussen o.a. Mobile Threat Defense (MTD) tegenover een Mobile Device Management (MDM) oplossing. Ook vertellen ze waarom het zo belangrijk is om aan allebei te denken.

 

Wilt u meer weten over Lookout of de combinatie met Workspace ONE?

Neem gerust contact op met Joris!

Wellicht interessant

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsupdateOver Fondo

Uw medewerker centraal

Ons specialisme is de moderne werkplek veilig en optimaal te laten werken voor uw medewerkers. We stellen hen in staat om binnen uw zakelijke omgeving met alle applicaties, op ieder device, op elke plek te werken. Veilig en gebruiksvriendelijk.

Of u nu werkzaam bent in de zorg, retail, onderwijs, finance of welke sector dan ook: iedereen heeft een stip op de horizon voor de ideale werkplek. Wij begrijpen dit.

Over Fondo

Wij werken met

Onze diensten 

Een tevreden medewerker

Bij Fondo doen wij alles zodat uw medewerker tevreden is over zijn of haar werkplek. Wij zorgen samen met u ervoor dat uw digitale werkomgeving zo goed mogelijk is ingericht en draaiende blijft. Onze experts kunnen u hierbij van begin tot eind ondersteunen.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Joris Adriaanse vertelt u hier graag alles over. Neem contact op!

Werkplek as a Service

Met Werkplek as a Service bieden wij u een veilige en schaalbare ICT-infrastructuur, die u naar wens optimaliseert. Deze ICT-omgeving kunnen wij volledig of deels voor u beheren.

Werkplek as a Service

Educatie

Hoe beter uw medewerkers bekend zijn met de materie, des te succesvoller u de gekozen oplossingen van VMware of Microsoft inzet. Wij helpen u daarbij, met op maat gemaakte trainingen, of met het officiële VMware portfolio.

Educatie

Onze experts

Onze gecertificeerde specialisten werken bij u op locatie voor het nodige advies en ondersteuning in uw IT-team, in inrichting en beheer van uw digitale werkplekken en modern datacenter. Dit kan in de vorm van korte en lange termijnprojecten.

Consultancy

Hardware, software en implementaties

Met onze specifieke aanpak zorgen wij voor een optimale implementatie, toegesneden op de specifieke eisen en wensen van uw organisatie. Lees meer over onze aanpak.

Hardware & software

Beheer & support

Het managen van een digitale werkomgeving vereist specialistische kennis. Onze specialisten helpen u met zowel het technisch- als het functioneel beheer. Lees verder.

Beheer & support

Fondo is overal

Sectoren

Bij Fondo voelen we ons comfortabel in elke sector. Wilt u weten wat wij voor uw sector kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.