Fondo
Zoeken Contact

Uw medewerker centraal

Okta

Okta is een platform in de categorie Identity-as-a-Service: IDaaS. Dit betekent dat gebruikers makkelijk op één plek veilig in alle cloud-diensten kunnen inloggen. De combinatie gebruikersnaam en wachtwoord (identity) die nodig is, komt dan uit de cloud-dienst van Okta en niet uit bijvoorbeeld een traditionele Active Directory.

Het voordeel van een cloud-identity naar een cloud-dienst is dat dit geheel ‘as a service’ draait, buiten een traditioneel datacenter. Veel bedrijven stappen over naar Okta als Identity Provider omdat dit prettig en veilig is, zowel voor de gebruiker als de beheerder. Een aangename bijkomstigheid is dat er een heel ander afrekenmodel aan is gekoppeld dan bij Microsoft Active Directory.

Bij Okta zelf ziet zo’n portaal er ongeveer uit zoals op de afbeelding.

Vragen? Neem contact op

“Om meer zekerheid te krijgen over de identiteit van gebruikers, wil Koninklijke Visio toegang tot systemen en applicaties alleen nog toestaan via multifactor-authenticatie. Lees hoe zij dit gedaan hebben.” Lees in

Uniforme werkplek

Oplettende lezers zal het gelijk opvallen: het doet denken aan VMware Workspace ONE. Dat klopt. Zowel Okta als VMware geloven in een gebruikersomgeving waarbij in icoontjes ‘tiles-diensten’ worden aangeboden.

Maar er zijn meer overeenkomsten. Workspace ONE kan diensten met Okta combineren en integreren. Okta is hierin de Identity Provider: de partij die in de lead is met identities (gebruikersnamen en wachtwoorden). De inlog in de Workspace ONE-omgeving kan worden gedaan met credentials uit Okta. Vervolgens zal Workspace ONE u omleiden naar uw doelapplicaties.

In onderstaand voorbeeld zien we de authenticatie-flow naar Salesforce. Hierbij is de krachtige Okta-identity gecombineerd met het device-management en compliancy van Workspace ONE.

Bestaande Okta-klanten hebben vaak al diverse systemen direct vanuit de Okta-omgeving gekoppeld. Workspace ONE kan, naast het beschikbaar stellen van gevirtualiseerde diensten, lokale apps en software, diensten uit Okta rechtstreeks importeren.

 

Wilt u meer weten over het beveiligen van uw devices en hoe de combinatie van Okta en Workspace ONE u een ideale moderne werkplek biedt?

Joris Adriaanse vertelt u hier graag alles over. Neem contact op!

Over Fondo

Uw medewerker centraal

Ons specialisme is de moderne werkplek veilig en optimaal te laten werken voor uw medewerkers. We stellen hen in staat om binnen uw zakelijke omgeving met alle applicaties, op ieder device, op elke plek te werken. Veilig en gebruiksvriendelijk.

Of u nu werkzaam bent in de zorg, retail, onderwijs, finance of welke sector dan ook: iedereen heeft een stip op de horizon voor de ideale werkplek. Wij begrijpen dit.

Over Fondo

Wij werken met

Onze diensten 

Een tevreden medewerker

Bij Fondo doen wij alles zodat uw medewerker tevreden is over zijn of haar werkplek. Wij zorgen samen met u ervoor dat uw digitale werkomgeving zo goed mogelijk is ingericht en draaiende blijft. Onze experts kunnen u hierbij van begin tot eind ondersteunen.

Wilt u weten over onze diensten?

Joris Adriaanse vertelt u hier graag alles over. Neem contact op!

Werkplek as a Service

Met Werkplek as a Service bieden wij u een veilige en schaalbare ICT-infrastructuur, die u naar wens optimaliseert. Deze ICT-omgeving kunnen wij volledig of deels voor u beheren.

Werkplek as a Service

Educatie

Hoe beter uw medewerkers bekend zijn met de materie, des te succesvoller u de gekozen oplossingen van VMware of Microsoft inzet. Wij helpen u daarbij, met op maat gemaakte trainingen, of met het officiële VMware portfolio.

Educatie

Onze experts

Onze gecertificeerde specialisten werken bij u op locatie voor het nodige advies en ondersteuning in uw IT-team, in inrichting en beheer van uw digitale werkplekken en modern datacenter. Dit kan in de vorm van korte en lange termijnprojecten.

Consultancy

Hardware, software en implementaties

Met onze specifieke aanpak zorgen wij voor een optimale implementatie, toegesneden op de specifieke eisen en wensen van uw organisatie. Lees meer over onze aanpak.

Hardware & software

Beheer & support

Het managen van een digitale werkomgeving vereist specialistische kennis. Onze specialisten helpen u met zowel het technisch- als het functioneel beheer. Lees verder.

Beheer & support

Fondo is overal

Sectoren

Bij Fondo voelen we ons comfortabel in elke sector. Wilt u weten wat wij voor uw sector kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.